Смешен и лъжлив опит на Нефтохимик да оправдае вратаря, който се би с фенове в Куклен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:39 / 12.03.2019
4268
Ръководството на Нефтохимик (Бургас) направи смешен и същевременно лъжлив опит да оправдае хулиганските действия на вратаря Ферди Мюмюнов, който скочи да бие фенове на Атлетик (Куклен). Както Plovdiv24.bg вече информира читателите си, асеновградчанинът изпусна нервите си след края на първото полувреме, когато се качи на трибуната на стадиона и удари привърженик на домакините.

Мюмюнов получи червен картон, а днес БФС - Пловдив го наказа само за 1 мач. Според обяснението от Нефтохимик вратарят "опитал да защити родителите си, които били нападнати вербално и физически от фенове на домакините".

Свидетели на екшъна обаче потвърдиха пред Plovdiv24.bg, че това не отговаря на истината и никой не е нападал по какъвто и да е метод родителите на футболиста, а напротив - именно той първи започва физическата атака.

Ето какво гласи смехотворното обяснение на ръководството на Нефтохимик, изпратено до медиите:

Инцидентът след срещата между Атлетик /Куклен/ и Нефтохимик миналата събота бе представен от домакините, чрез регионалните пловдивски медии, като незаслужено нанесен побой от страна на вратаря на Нефтохимик – Ферди Мюмюнов върху възрастен човек. Тези твърдения са абсолютно неверни и манипулативни. 

Това, което се случи е, че по време на първата част от срещата родителите на вратаря, които бяха сред публиката, бяха нападнати вербално и физически от фенове на домакините. В опита си да ги защити, му бяха нанесени силни удари от въпросните фенове в областта на лицето, в резултат на които носът му бе счупен. Днес той претърпя операция, която за щастие премина успешно, но тепърва му предстои възстановяване. 

Въпреки разбираемите мотиви, с които прибегна към саморазправа, вратарят получи директен червен картон и Нефтохимик игра през второто полувреме с десет човека. Именно заради споделената вина в конкретната ситуация, Мюмюнов е наказан от БФС с лишаване от състезателни права само за една среща.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).