Тотев за Колежа: Зимата не може да се строи! Ако не се почне до април, ще е проблем (ВИДЕО)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
20:46 / 13.01.2019
15447
Кметът на Пловдив Иван Тотев ще се срещне със собственика на Ботев (Пд) Георги Самуилов по повод казуса с подновяването на строежа на стадион "Христо Ботев". Градоначалникът изрази оптимизъм, че март или април строителните работи по стадиона ще бъдат започнати отново. 

"Усетихме, че има някакво напрежение сред феновете на Ботев и затова направих тази среща с тях. Въпреки че Община Пловдив не управлява и не дава акъл в който и да е от 4-те футболни клуба в града. Но ние все пак сме собственици на земята, върху която е стадион "Христо Ботев", заяви Иван Тотев пред Канал 3.

"В момента строителството е спряно до Акт 10. Естествено, през зимния период не може да се строи. Обещах, че ще проведа разговор със собствениците на клуба, за да определим срок на започване на строителните дейности. Ако стадионът не бъде завършен до март 2020 година, ние трябва да прекратим концесията. И проблемът е, че трябва да заведем обратен иск към ПФК Ботев, което вече е неприятна ситуация. Ние сме едната страна на един договор", допълни още кметът.

"Ако през март или април 2019 година не се започне да се строи, тогава вече ще е ясно, че няма да може да бъде завършен строежът навреме. Месец март 2020 година идва за нула време, докато се обърнем и ще дойде", завърши Тотев.

Гледайте в прикачения файл цялото изказване на кмета по темата! 



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).