Фенклубът на Локо към шефа на ОДМВР-Пловдив: Двама от вашите са футболни хулигани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
15:27 / 07.12.2018
19163
Фенклубът на Локомотив Пловдив публикува на своя сайт открито писмо до шефа на пловдивската полиция Атанас Илков.

Plovdiv24.bg публикува официалното съобщение от Лаута без редакторска намеса:

До началника на РДВР Пловдив

На 1 ноември 2018 г. Фенклуб Локомотив Пловдив излезе с официална позиция по отношение на Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, по-известен като закон срещу (уж) футболното хулиганство. Ясно изразихме несъгласието си с редица клаузи в този закон, както и опасенията си, че той ще послужи на органите на реда за репресии, своеволия и безчинства срещу обикновени футболни фенове и граждани на България.

Получихме безпрецедентни заявления за подкрепа от привържениците на други футболни отбори. Тези наши опасения напълно се потвърдиха след поредния кръг на вътрешното първенство и извадиха наяве грозното лице на криворазбраната воля за борбата срещу уж футболното хулиганство.

За какво иде реч?

Това е Димитър Метахчев, действаш полицай от МВР Пловдив. Същият този полицай, охраняващ футболни срещи, е член на крайната фракция Лудата Банда, а в свободното си време е футболен хулиган и пръв приятел с тези, срещу които уж трябва да се бори.

Искаме да попитаме докога МВР Пловдив ще толерира подобни служители в редиците си, които да злепоставят съвестните полицаи и техния труд. Докога на мачове на Локомотив Пловдив лица като Димитър Метахчев и Иван Елшишки ще са едни терористи облечени в униформи, безчинстващи по нашите стадиони и извън тях? Крайно време е това да спре!

Фенклуб Локомотив Пловдив ще следи случая и при липса на адекватна реакция от страна на съответните органи ще реагира по предвидените от закона начини.


Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).