ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Крушарски: В момента в Локо е най-сладкият живот! През 2020-а искам в Европа!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:11 / 03.11.2018Коментари (3)6606
© Plovdiv24.bg
Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски засегна редица въпроси, свързани с клуба. Бизнесменът в момента е в Аржентина, но се съгласи на интервю по телефона преди днешния сблъсък срещу ЦСКА-София.

- Доволен ли сте от позицията на отбора в класирането?

- Да. Всичко върви, както сме го начертали. 6-ото място си го имаме, това ни е и целта. Аз искам да сме в челната шестица. Сега основното е да се укрепим в горната част на класирането. Втората осмица да си я гонят други отбори. На нас сега не ни е цел да се класираме за Лига Европа. През този сезон ще се нагласяме, а по-следващото лято - през 2020-а, вече искам да сме на международната сцена. От тази гледна точка искам да сме в шестицата, изобщо не мислим за долната половина на таблицата. Няма какво да се занимаваме там. Иначе за купата ще си играем, както подобава. Ако я спечелим - Лига Европа е добре дошла. Но не ни е фиксидея.

- Имате ли предпочитан съперник за 1/4-финалите?

- Да минем със силните съперници отсега, а като ги отстраним, на финала ще играем с някой по-лесен отбор. Предполагам на финала ще сме срещу Струмска слава (смее се).

- Акрапович наскоро направи една година начело на Локо Пловдив. През последното десетилетие друг треньор не се е задържал в клуба толкова дълго без прекъсване. Очаквахте ли Акрапович да остане толкова време?

- Ние, пловдивските отбори, сме се разбрали да не си сменяме треньорите като носни кърпички. Виждате, че и в Ботев си държат здраво на Николай Киров. Аз се радвам, че Бруно Акрапович се задържа. Не виждам смисъл от постоянни смени. Човекът си върши добре работата, а и трябва да има последователност.

- В началото имаше външна съпротива срещу него, като че ли не беше лесно приет?

- Не ме изненадва. Ние сме най-добри в това да намираме кусури на другите. В това сме най-компетентни. Но както обичам да казвам - на мен пари ми дайте, а не акъл. Иначе има много хора, които са против всичко. Защо - и те не знаят. Но да са на контра.

- Като че ли в последно време намаляха вътрешноклубните скандали в Локо?

- Ами да, аз вече съм четири години тук. От 90-те помните ли някой друг да се е задържал по-дълго време?! В момента е най-сладкият живот в Локо. Наистина е по-спокойно. Подредихме си къщичката, а и в школата започна да се работи, както аз искам. Чаках ги да се организират, чаках и накрая аз им наредих как да действат. И ще започнем да раждаме свои кадри, макар че това, разбира се, няма да се случи още утре. Що се отнася до клуба - не само че се задържах, но скоро ще започна да печеля и пари от това! Аз си го развивам като фирма. Първо трябва да инвестираш, да поставиш стабилните основи, а след това да чакаш плодовете. Като се наложи ред и дисциплина, и нещата се получават, не е толкова трудно. Само желание трябва да има.

- Добре, но как планирате да спечелите пари от футбола? Защото много собственици преди вас се надяваха на същото, но се опариха от суровата действителност...

- Във футбола от какво може да се печели? От трансфери, разбира се. Половината от приходите на големите клубове идват от трансфери. По-малки проценти са от билети, от спонсори и това е. В България няма от какво да се печели. Хубавото е, че ние имаме конвертируеми футболисти. Като вземем и базата, ще бъде още по-лесно да печеля.

- Какво се случва около базата в този ред на мисли?

- Засега се оправят законово някои неща. Формализми. Предполагам, че ще има някакви новини в първите дни от новата година.

- Събрахте млад отбор, но не ви ли притеснява, че бройката на чужденците е твърде голяма?

- Ама те са европейци, те не са чужденци. Те са си наши хора. Европа е в нас и ние сме в Европа. Не ме притеснява. Ние от най-възрастния отбор станахме най-младият. Докато не започнем да вадим наши кадри, трябва да се оправяме според реалностите. Аз съм сигурен, че след време ще започнем да произвеждаме и наши момчета.

- Има ли интерес към ваши футболисти?

- Има, и то доста голям. Сега към края на годината ще видим дали има нещо интересно като оферти и ще преценим какво да правим, дали да ги задържаме, или да продаваме.

- Георги Самуилов вече официално излезе пред медиите като собственик на Ботев. Познавате ли се с него и какво очаквате да постигне в клуба?

- Веднъж сме гледали мач с него и с Румен Чандъров. Аз съм отворен и занапред да сядаме един до друг със Самуилов и да продължим да общуваме. За мен пловдивското дерби трябва да е празник за града и за публиката, а не да се превръща във война. Какво ще постигне, не мога да коментирам.

- Кога да ви очакваме обратно в България?

- Ще видим, вероятно към края на годината. Сега ще посетя и Бразилия. На 14-15 ноември ще присъствам на мача Крузейро - Коринтианс. Както вече съобщихме, от Крузейро проявяват интерес към някакво сътрудничество. Може да излезе нещо интересно оттам. После се прибирам и пускам в ход нова фабрика, защото консумацията е голяма.

Източник: "Тема спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 227
20.03.2020
11.03.2020
10.03.2020
26.02.2020
24.02.2020
17.12.2019
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 03.11.2018 г.
0
 
 
Браво Крюшо - голем си ....на лакърдии! Фабрика си за глупави смешки, простотии и лъжи. Вземе се отегли и тия ги разправяй на бабичките в Говедарци, сигурно ше умрат от смех.
+2
 
 
"Пускам нова фабрика, защото консумацията е голяма.." Консумацията на ракети ли ?
0
 
 
Крушооо, крушооо, тия ти ги слушаме от 4 години насам. Още преди 4 години щеше да класираш отбора за Лига Европа. Вспка година едни и същи лъжи !!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: