Златната резерва Стивън Петков донесе четвърта поредна победа за Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:20 / 27.10.2018
6674
Ботев (Пловдив) победи Ботев (Враца) с 1:0 в мач от 13-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Огоста" в Монтана. Стивън Петков (61) отново се превърна в "златна" резерва за "канарите", отбелязвайки единствения гол.

Това бе четвърти пореден успех за възпитаниците на треньора Николай Киров, с който тимът има вече актив от 23 точки и отново се върна на 5-о място във временното класиране. 

Жълто-черните започнаха по-активно мача и още в 9-ата минута можеха да открият резултата. Серкан Юсеин се пребори за една топка и от границата на наказателното поле отправи диагонален шут с левия крак. Топката обаче се удари в гредата и излезе в аут.

След това играта се изравни и до почивката гостите нямаха други добри ситуации за гол.

В 48-ата минута след центриране от корнер Димитър Пиргов нацели гредата, а след това вратарят Красимир Костов улови кълбото.

Десет минути след това Тодор Неделев центрира от корнер, а Серкан Юсеин отправи силен шут от дистанция. Топката срещна ръката на Валери Божинов в наказателното поле, но съдията не посмя да отсъди дузпа.

Така се стигна до 61-ата минута, когато Ботев (Пд) откри резултата. Това стана отново след статично положение. Пак Тодор Неделев центрира с левия крак от корнер, а току-що влезлият на терена Стивън Петков бе оставен абсолютно сам в пеналта и безпроблемно засече с глава в мрежата - 0:1.

Ботев (Пд) игра в състав:

Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Йордан Минев, Серкан Юсеин (88- Васил Шопов), Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Антонио Вутов (73- Диого Кампос), Тодор Неделев, Густаво Афонсо (58- Стивън Петков).



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).