ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Манчини: Не съм мошеник! Ако Локо отхвърли офертата ми, бих купил друг клуб от елита
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 22.01.2018Коментари (0)6808
© Plovdiv24.bg
Италианският бизнесмен Бенедето Манчини се появи в българското футболно пространство в края на миналата година, когато отиде в офисите на Локомотив (Пловдив) и остави оферта за закупуване на клуба. След това той даде и пресконференция.

Дни по-късно Блиц се свърза с Манчини, който бе кратък и лаконичен пред медията. В началото на 2018 година обаче италианецът сам се свърза с Блиц и пожела да говори за ситуацията с офертата. 

Разговорът започна с това, че собственикът на Локомотив Христо Крушарски все още не е потърсил никакъв контакт с него.

"Нямам никакъв отговор и не знам кога ще имам. Аз съм оставил конкректна оферта, а вътре съм предоставил плановете си за развитие на клуба и школата. Обяснил съм какъв опит имам. Отидох до офисите, там имаше секретарка, която прие офертата ми.

Моята идея е да бъде създадена академия. Тя ще бъде ръководена от италиански треньори и методисти, а играчите ще са български. Искам да развивам млади футболисти от цяла България. Същият план имам за клубове от Португалия, Словения и други страни. Дори съм отправил оферта да закупя един клуб от Москва. Искам да изградя голяма мрежа от академии в цяла Европа.

Имам готов бюджет за година за първия отбор - около 1,8 милиона евро. В Латина бях приготвил 8 милиона за един сезон, но тук е България", сподели плановете си италианецът.

А ако офертата не бъде приета?

"Тогава се насочвам към друг клуб в България. Харесвам Пловдив, харесвам това, че Локомотив има много фенове, че има богата история. Но няма какво да направя, ако не ми приемат офертата. Ако някой иска да продава клуб в България, нека се свърже с мен. Ако Локо откаже, бих купил друг клуб от елита", отвръща Манчини.

Питаме го за Латина и за това, че е опитал да купи клуба за 10 евро, а след това е оставил депозит 72 000 евро и повече не се е появил.

"Ситуацията е малко различна, от това, което се пише в медиите. Вие четете в Гугъл и ме обявявате за мошеник, а аз не съм такъв. Когато исках да купя Латина, ми казаха, че клубът има около 3 милиона дългове, но се оказаха 12 милиона. Бях единственият в търга за клуба и наистина оставих депозит от 72 000. Но клубът изпадна в Серия "С". После се появиха информациите за 10 евро оферта. Но истината беше, че аз вече бях погасил 6 милиона дългове на Латина и щях да придобия отбора без пари. Офертата от 10 евро беше символична, просто защото за сделка трябва да има цена. Реално купувах Латина за 6 000 010 евро", обясни италианецът.

Не ни става много ясно цялата схема около Латина, но Манчини твърди, че е чист и е искал да закупи клуба и да го закара до елита.

За да купиш и издържаш няколко клуба от цяла Европа, обаче си трябва солиден бюджет.

"Колкото е нужно, имам ги. Искам да го направя и ще го направя. Няма да правя оферти, ако нямам нужните пари. Аз имам няколко бизнеса", споделя италианецът.

Обясняваме му, че в България не гледаме с добро око на италианските бизнесмени във футбола, защото имаме горчив опит - Ботев (Враца), Ботев (Пловдив), Нефтохимик.

"Вижте, Италия е около 60 милиона души. Не сме еднакви всички. Не знам какви хора са идвали да инвестират във вашия футбол и не ги познавам. Аз мога да говоря за себе си и за своите намерения, а не за други хора и какво те са правили в миналото", обяснява разпалено Манчини.

С въодушевление показва визитки на бивши италиански футболисти, които сега са треньори и ще дойдат да работят в Локомотив (Пловдив).

"Искам българските футболисти да се учат от италианци и да се развиват. Имате много таланти тук, но трябва да се работи с тях".

За финал споделя отличните си впечатления от треньора на Левски Делио Роси.

"В Италия го ценим изключително и много го уважаваме. Доказан специалист е. Доста е умен и прекрасно разбира играта. Левски определено печели с неговото присъствие. Виждате ли, че не всички италианци са лоши? Вярвам, че за Роси имате добро мнение", завърши Манчини.

Източник: Юри Славчев, Блиц
Още по темата: общо новини по темата: 227
20.03.2020
11.03.2020
10.03.2020
26.02.2020
24.02.2020
17.12.2019
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: