Кмет към пловдивски ученици: Оставете компютрите, спортувайте всеки ден!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:21 / 08.11.2017
3253
На 8 ноември проектът "Спортно междучасие" влезе и в ОУ "Екзарх Антим I" - район "Централен". Училището е едно от двете на територията на най-стария район в Пловдив без собствен закрит физкултурен салон.

Това е и една от причините, поради които е избрано да бъде част от проекта по Програма "Пловдив за младите" на Община Пловдив и да получи спортни пособия за цели на тренировките в училището.

Да бъдат активни - физически и духом, призова учениците кметът на район "Централен" Георги Стаменов. "Намирайте време за спорт, всеки ден!", добави той и връчи плакет за участие в инициативата на преподавателя по физическо, който има основен принос за спортната мотивация на подрастващите в училището.

"Спортно междучасие" има за цел да насочи подрастващите към това да прекарват по-малко време пред компютрите и повече в спортната зала и на стадионите. Над 3000 ученици от шест пловдивски училища участват всяка седмица в сутрешните спортни занимания по програмата.

Децата очакват с любопитство различните треньори и правят всички упражнения с желание, показват наблюденията от проведените близо 50 "Спортни междучасия" от началото на учебната година. Два пъти седмично те се включват в тренировъчни занимания по аеробика, зумба, бокс, карате, волейбол, тенис, джудо, художествена гимнастика и различни видове танци.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).