Кметът на Община Родопи награди една от най-големите боксови надежди на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:24 / 25.10.2017
1971
Кметът на Община "Родопи" Пламен Спасов посрещна в кабинета си европейския бронзов медалист по бокс Стоил Станоев. 16-годишният талант от Храбрино се превърна в една от най-големите боксови надежди на България.

Стоил наскоро завоюва първия си медал от голям международен форум - бронз от европейското за юноши младша възраст в Албена в категория до 70 кг. Побеждава двама противници от Хърватия и Черна гора и губи на полуфинала от литовец в оспорвана битка.

"Доволен съм от представянето си, това е голям успех за мен и за клуба ми", сподели Стоил, за когото това е второ участие на европейско първенство. Младият боксьор е и петкратен републикански шампион за юноши, както и шампион на Балканско първенство в София.

Стоил живее в родното си село и учи в ПГТ "Гоце Делчев" в Пловдив. Започва да тренира преди четири години във физкултурния салон на училището в Първенец, под вещото ръководство на треньора Петър Кренчев, който е и президент на БК Първенец.

"Преди четири години залата в Първенец тънеше в мизерия, кандидатствахме по европейски проекти и успяхме да я направим една от най-модерните в страната", каза кметът на Община "Родопи" Пламен Спасов. Община "Родопи" подпомага и финансово спортистите, които прославят страната ни на международни форуми.

Залата е обзаведена с професионален ринг и всеки ден там тренират напълно безплатно повече от 20 боксьори. "Заделяме все повече пари за спорт и се стремим да помагаме на младите ни надежди. Залата в Първенец е натоварена на 100% и спортистите сами я поддържат в отличен вид", заяви кметът на Община "Родопи".

По-големият брат на Стоил - Рангел, също е един от водещите състезатели на БК Първенец при юношите старша възраст. Той е само на 18 години и вече е четирикратен републикански шампион.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).