Голям международен турнир по художествена гимнастика в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:30 / 11.10.2017
2794
За 5-и пореден път СКХГ "Тракия-Елит" (Пловдив) организира международен турнир по художествена гимнастика. В надпреварата се включват състезателки от всички възрастови групи - ДЕЦА, ДМВ, ДСВ, ЖЕНИ индивидуално и ДСВ, ДМВ и ЖЕНИ ансамбли.

Състезанието е включено в календара на БФХГ и се провежда със съдействието на БФХГ и Община Пловдив в 2 дни - 13 октомври (петък) и 14 октомври (събота). Мястото е палата №6 на панаира.

Очаква се министърът на младежта и спорта Красен Кралев да открие официално турнира в събота от 14.00 часа.

Тази година ще вземат участие 20 български клуба по художествена гимнастика и 6 чуждестранни отбора от Норвегия, Италия, Белгия, Украйна, Молдова и Киргизстан.

Пловдив е град с богати традиции в българската художествена гимнастика. От града на тепетата са излезнали много европейски, световни и олимпийски шампионки, както в ансамблите на България, така и в индивидуалното.

От Европейското първенство тази година в Будапеща в отбора на България девойки ансамбъл, класирал се на 3-то място отборно заедно с индивидуалните състезателки Невяна Владинова и Катрин Тасева, има и състезателка от СКХГ "Тракия-Елит" - Галатея Герова, която вече е и част от национален отбор на България Жени - разширен състав.

Освен това Снежана Колева от СКХГ "Тракия-Елит" е част от разширения състав на национален отбор девойки старша възраст индивидуално.

Сред надеждите на пловдивския клуб са Яна Момчилова, Ивайла Дафчева, Полина Коларова и още много талантливи състезателки.

Входът е свободен, а начало на състезанието и за двата дни е от 10.00 часа.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).