Пловдивски колоездач се готви в Белгия за световното първенство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:41 / 19.09.2017
1498
В серия от еднодневни състезания на шосе в Белгия участва младият колоездач на "Цар Симеон 1898" (Пловдив) Николай Генов, преди Световното първенство в Норвегия.

19-годишният пловдивчанин замина за Брюксел и Лиеж, където ще премине последната част от подготовката му за шампионата на Планетата, където Нико ще се пусне в общия старт, който е на 23 септември.

"След 66-ата Международна колоездачна обиколка на България си дадох само 3 дни почивка за възстановяване. Реших да се готвя в Белгия, защото там ще участвам в няколко местни старта, чиито трасета ще бъдат сходни с това на Световното.

Ще използвам състезанията в Белгия като последни контроли преди Световното първенство. Смятам след Световното да участва още в няколко състезания в Белгия, които пък ще бъдат подготовка за Европейското първенство в Берлин на писта за мъже , но този старт още не е на 100% процента гарантиран за реализация от страната на Българския колоездачен съюз", обясни Николай.

Световното първенство по шосейно колоездене стартира вчера е ще продължи до 25 септември. Всички стартове на него ще се проведат по трасета около норвежкия град Берген.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).