Нелепа загуба за Локо! Крайно време е Илко Пиргов да седне на пейката!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
20:08 / 19.08.2017
9775
Локомотив загуби нелепо от Верея с 0:1 в мач от 6-ия кръг на Първа лига, който се игра на "Трейс Арена" в Стара Загора. Единствения гол вкара Валери Домовчийски в 67-ата минута след изключително груба грешка на вратаря Илко Пиргов.

По този начин пловдивчани останаха с актив от 8 точки, който им отрежда 6-о място във временното класиране.

Черно-белите бяха по-активният отбор през първата част, създадоха повече чисти положения, но нямаха късмета да отбележат.

Още в 11-ата минута капитанът Дани Кики центрира от корнер към Умарбаев, който засече от воле с левия крак, но над вратата на Георги Аргилашки.

В 28-ата минута бившият "смърф" Здравко Илиев изпусна Умарбаев, който навлезе в наказателното поле на Верея. Последва пас назад към Дино Мартинович, който от отлична позиция шутира покрай гредата в аут.

В 34-ата мчинута отново след центриране на Дани Кики от корнер Локо можеше да открие резултата. Топката бе засечена с глава от Пламен Николов, но юношата на Марица Георги Аргилашки я закова на сантиметри пред голлинията.

След почивката играта бе по-равностойна, но въпреки това пловдивчани владееха повече топката.

Стигна се обаче до 67-ата минута, когато Верея откри резултата след ужасяваща грешка на Илко Пиргов. Вратарят не внимаваше и не успя да улови безобиден удар на Здравко Илиев. Топката попадна във Валери Домовчийски, който от непосредствена близост се възползва от подаръка - 1:0.

Plovdiv24.bg припомня, че Пиргов допусна лек гол и в предишния мач срещу Витоша, когато не успя да излезе и да пресече дълго центриране в малкия пеналт. Вратарят допусна доста леки голове и през миналия шампионат. Затова крайно време е треньорският щаб да му даде малко почивка и да заложи на привлечения преди началото на сезона французин Мори Диао. Другият вариант е да се даде шанс на младока Павлин Евтимов.

В добавеното време Димо Бакалов се озова в добра позиция и шутира с левия крак, но над гредата.

Локо игра в състав:

Илко Пиргов, Георги Пашов, Пламен Николов, Асен Георгиев, Димитър Велковски, Ванчо Траянов (77- Янко Ангелов), Парвиз Умарбаев, Веселин Марчев, Димо Бакалов, Дани Кики (64- Пауло Серджо), Дино Мартинович (58- Симеон Райков).




Виж коментарите (22)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).