България на крачка от историческо класиране за финалите на ЕВРОлигата по плажен футбол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:05 / 13.08.2017
1831
Националният отбор на България записа втора поредна победа в Европейската лига по плажен футбол, която се провежда в унгарския град Шиофок. Ден след убедителния успех над Дания с 10:5, този път "лъвовете" надиграха Андора с категоричното 8:1 във втория си двубой от група 1 на Втора дивизия.

По този начин тимът ни значително увеличи шансовете си за класиране на финалите на надпреварата, които ще се проведат в италианския град Терачина от 14 до 17 септември.

Също както в първия си двубой, българите упражниха натиск върху съперника още в началните минути на срещата. Постепенно националите взеха превес и преодоляха съпротивата на съперника с гол на Великов от дузпа. Малко след това Тузаков удвои преднината на България от пряк свободен удар.

Втората третина от мача започна с бърз гол на Иван Мартинов, а секунди по-късно стражът на Андора отново трябваше да вади топката от мрежата си след страхотен удар от воле на Джамбазов. Лозанов също записа името си сред голмайсторите след отлична триходова комбинация и асистенция на Адамов.

Головият рецитал на националите продължи и в последната третина чрез Мартинов, който бе точен за 6:0 преди Регало да реализира почетното попадение за Андора.

Две минути преди края на срещата Филип Филипов се освободи технично от противниковите играчи пред вратата на Андора и отбеляза седмия гол за България, а Адамов оформи крайното 8:1 от дузпа.

Следващият двубой на България е днес срещу домакина Унгария в 18:00 часа.

За финалите на надпреварата в края на август се класира победителят в групата и три отбора от заелите втори места във всички четири предварителни потока.

Съставът на България:

Вратари: Костадин Иванов (СА-МВР), Добромир Господинов (МФК Спартак)

Полеви играчи: Илиан Димов, Мартин Великов, Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Филип Филипов, Иван Мартинов (МФК Спартак), Цено Лозанов (Искър София) и Георги Тузаков (Свети Никола Бургас)



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).