Битка на титаните в Асеновград! 400 атлети идват за "Персенк Ултра"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:56 / 07.08.2017
3039
За 5-и пореден път Асеновград ще се превърне в атлетическо предизвикателсtво чрез ултрамаратона "Персенк Ултра". Състезанието се провежда под надслов "Битката на титаните" - ще се включат най-добрите планински бегачи на дълги разстояния от България и света, които ще премерят сили в един от най- атрактивните планински маршрути в Европа, и не само.

Тази година регистрираните състезатели са 400 от 19 държави на 5 континента. Асеновград ще посрещнe атлети от Аржентина, Армения, Австралия, Бразилия, Великобритания, Гърция, Ирландия, Испания, Македония, Малайзия, Холандия, Полша, Румъния, Русия, САЩ, Турция, Украйна и Чили.

Състезанието включва три трасета. Най-голямата дистанция е по трасето "Персенк Ултра" - 160 км. В сравнение с миналата година дистанцията е с увеличена дължина и трудност.

Състезателите ще поемат по изключително предизвикателното трасе към местността "Високата пещ" към х. Гонда Вода - х. Безово - вр. Червената скала, след това по стария Римски мост до с. Югово към х. Пашалийца - с. Павелско - с. Малево и с. Орехово.

Оттам поемат през Каньона при Цирикова църква към уникалния природен феномен Чудните мостове. През Стария римски път минават в близост до вр. Голям Персенк, през местност Мезаргидик и Старият римски път стигат до х. Персенк. Следват Митницата - с. Орехово - Бяла черква - вр. Баба, на 150 км от трасето пресичат Лясковската река и ги очаква финал в Асеновград.

Втората дистанция "Диво прасе ултра" е с дължина 110 км., а най-малката - "Орехово ултра" е с дължина от 50 км. Стартът на 110 км. и на 160 км. ще бъде даден на 18 август точно в 18:00 часа, а на 50 км. - на 19 август от 10:00 часа.

Ултрамаратонът "Персенк ултра" е със шест точки на трудност на трасето и е квалификационен за Световното първенство във Франция през 2018 година. Стотици доброволци ще се грижат за участниците в състезанието, като ще бъдат разположени на покрепителните пунктове по трасето.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).