Нови големи постижения на ШК Пловдив на международен фестивал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:33 / 14.07.2017
1516
Шахматен клуб Пловдив завоюва три купи и четири медала от престижния международен Фестивал "Надеждите на света".
В турнира по класически шах, Ивайло Кирилов завоюва купа и златен медал - до 14 години, с впечатляващият резултат 8,5 точки от 9 възможни. В същата дисциплина, но при 10 годишните Симеон Тодев надделя над конкурентите си и завоюва първото място за трета поредна година.

В атрактивната дисциплина "Шах на Фишер" - в която местата на фигурите се определят от компютър и така се изключва теоретичната подготовка с компютър - се игра общ турнир от 8 до 14години. 
 
В турнира "Шах на Фишер", Симеон Тодев доказа своя талант и шахматни знания, победи много какички и батковци с по - голям рейтинг от неговия и грабна първото място в генералното класиране. Тук другият представител на ШК Пловдив - Ивайло Кирилов спечели сребърен медал при 14 годишните момчета.

Днес продължава отборната надпревара във фестивала "Надеждите на света". Отборът на ШК Пловдив в състав - Ивайло Кирилов, Галя Читакова, Симеон Тодев и Драгомир Вълчев е водач във временното класиране и играе решаващ мач за първото място.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).