Още една прекрасна бургаска вечер за Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
21:47 / 06.07.2017
11284
Ботев (Пд) се класира за втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жълто-черните победиха албанския Партизани (Тирана) с 1:0 на реванша в Бургас пред близо 5000 свои привърженици.

В първия двубой възпитаниците на треньора Николай Киров бяха спечелили с 3:1 и така продължават напред с общ резултат 4:1.

Освен това пловдивчани продължиха чудесната си традиция да не губят домакински двубои в Европа, които играят на стадион "Лазур" - вече 5 победи и едно реми.

"Канарчетата" бяха близо до откриване на резултата още в 3-ата минута. Това стана след страхотен извеждащ пас по земя през цялата защита към Тони Тасев, който изпревари защитник в бяло и се озова почти сам срещу вратаря Ходжа. Тасев обаче си поведе силно топката и бе блокиран от защитник в бяло.

В 20-ата минута Тодор Неделев изпълни перфектен фаул, при който топката рикошира в напречната греда. Последва нов изстрел с левия крак на халфа, но този път в аут.

Само две минути по-късно пловдивчани поведоха с 1:0. Капитанът Лъчезар Балтанов центрира от десния фланг в наказателното поле, където Фелипе Бризола с летящ плонж засече с глава в мрежата. Това бе първо попадение на бразилеца в Лига Европа с екипа на Ботев.

В 29-ата минута Тодор Неделев пробва нов удар от фаул, този път в долния ляв ъгъл на вратата, но стражът на Партизани улови топката.

След почивката чистите голови ситуации бяха рядкост, но въпреки това Омар Косоко и Фелипе Бризола пробваха по веднъж да изненадат албанския вратар с далечни удари, но не успяха да се разпишат. 

Шест минути преди края след центриране от ъглов удар Алваро Юлиано прати топката на първа греда, където Крум Стоянов я засече, но тя излезе в аут.

В самия край Омар Косоко също се озова в чиста позиция, но ударът му бе отразен от вратаря на албанците.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Йордан Минев, Пламен Димов, Виктор Генев, Цветомир Панов, Тони Тасев (63- Крум Стоянов), Меледже Омнибес (88- Серкан Юсеин), Фелипе Бризола (79- Алваро Юлиано), Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Омар Косоко.



Виж коментарите (17)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).