Случва се! Най-слабият отбор в елита отново победи Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
19:35 / 30.04.2017
8955
Ботев (Пд) загуби от Монтана с 1:2 в мач от 4-ия плейофен кръг в Група А на втората осмица. Двубоят се игра на градския стадион в Ловеч, а пловдивчани се представиха твърде разочароващо. Това бе второ поражение за жълто-черните от най-слабия отбор в елита, след като в предишния мач в Ловеч възпитаниците на треньора Николай Киров отстъпиха с 1:3.

Почетното попадение за Ботев вкара Омар Косоко в добавеното време на мача.

Въпреки поражението "канарчетата" запазиха лидерската си позиция в групата, но сега ще трябва да се надяват Верея да победи Славия, за да си гарантират на 100 процента оставането в групата и участие в битката за бараж за евроквота.

Първото положение в мача бе пред вратата на Монтана. В 14-ата минута Бризола изведе Цветомир Панов по дясното крило. Бранителят пусна успореден на голлинията пас към Вутов, но защитник на домакините успя да изчисти топката с шпагат.

Само две минути по-късно Монтана откри резултата. Андреас Васев се откъсна по лявото крило и центрира в наказателното поле, където Стивън Петков се извиси над Виктор Генев и Лазар Марин и отбеляза с глава на опразнената врата за 1:0.

В 22-ата минута домакините удвоиха преднината си. Бившият футболист на Ботев Петър Ананасов - Дингила проби много бързо през центъра, озова се очи в очи срещу Иван Чворович и технично пусна топката покрай него за 2:0.

В 27-ата минута Фернандо Виана пропиля най-чистото положение за Ботев от началото на мача. Бразилецът бе изведен от сънародника си Фелипе Бризола сам срещу вратаря Евгени Александров и шутира, но стражът улови.

В 31-ата минута Бризола центрира от корнер към Тодор Неделев, който пробва удар, но без проблеми за вратаря на Монтана.

Следващото добро положение за Ботев дойде чак в 61-ата минута. Фернандо Виана бе изведен сам срещу вратаря, но топката профуча далеч в аут.

В добавеното време Омар Косоко открадна една топка в половината на Монтана, напредна отдясно и с диагонален шут прати топката в мрежата за крайното 2:1.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Виктор Генев, Лазар Марин, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Антонио Вутов (83- Милко Георгиев), Фелипе Бризола (46- Омар Косоко), Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин, Фернандо Виана (72- Яя Меледже).





Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).