Край на надеждите за Топ 6, мъката на Герена продължава

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
19:18 / 19.03.2017
8433
Ботев загуби от Левски с 0:2 в мач от 25-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в софийския квартал "Герена". Поражението сложи край на надеждите на "канарчетата" за влизане в Топ 6 на шампионата, след като те вече няма как да изпреварят в класирането Дунав.

Освен това пловдивчани удължиха ужасната си серия на 18 загуби в 18 мача срещу "сините" в София. За последен път отборът на Ботев е взимал нещо от Герена преди 20 години, когато печели с 1:0.

През първите 15-ина минути на срещата пловдивчани сякаш по-добре се ориентираха на терена и на два пъти затрудниха домакините. Това стана след остри центрирания, но Фернандо Виана и Крум Стоянов не успяха да засекат топката.

Левски имаше късмета да открие резултата още при втория си удар към вратата на Иван Чворович. В 16-ата минута Веселин Минев проби и центрира отляво. Топката дойде право на волето на Роман Прохазка, който със страховит шут опъна мрежата за 1:0!

Шест минути по-късно Крум Стоянов направи невероятен пропуск. Той получи топката след пробив и остро центриране на Фернандо Виана, но засече с крак в аут.

След половин час игра треньорът на Ботев Николай Киров бе принуден да направи вратарска смяна, след като Иван Чворович получи болки в адукторите. На негово място под рамката застана Георги Георгиев.

В 38-ата минута след добра постепенна атака на Ботев Крум Стоянов изскочи на удобна за стрелба позиция, но се замота и в крайна сметка топката излезе в аут.

Малко след почивката Левски пропусна най-чистото си положение. Бившият играч на Локо (Пд) Мехди Бурабия центрира от фаул в пеналта, където оставеният непокрит Давид Яблонски засече с глава на 2-3 метра от голлинията, но в аут.

Все пак сините решиха мача в 63-ата минута с втория си гол в двубоя. Антон Огнянов проби по лявото крило и центрира прострелно към Бабатунде Адениджи, който засече с крак под напречната греда за 2:0.

Ботев стигна до опасна ситуация през второто полувреме чак в 73-ата минута. Центриране на Тодор Неделев беше избито, но топката стигна до Радослав Терзиев, който стреля с глава. Ударът му обаче бе спасен от вратаря Николай Кръстев.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович (29- Георги Георгиев), Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Меледже Омбибес, Крум Стоянов (46- Фелипе Бризола), Тодор Неделев, Антонио Вутов (68- Омар Косоко), Фернандо Виана.




Виж коментарите (24)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).