Кьорфишек или нещо друго? Фирма готова да налее 5 милиона за Колежа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
15:52 / 03.01.2017
18525
Българска фирма, гигант в производство на цветни метали, е готова да даде 5 милиона лева за изграждането на стадиона на Ботев (Пловдив).

Още не е изяснено как точно ще се процедира и дали фирмата ще получава част от приходите от съоръжението, ако отпусне въпросната сума за изграждането, твърди Спортал.

Информацията изглежда доста противоречива и според нея ръководството на Ботев е намерило оператор, който ще изгради стадиона. Името на фирмата се пази в тайна, но се знае, че е една от най-добрите в този бранш. 

Твърди се още, че шефовете на Ботев са постигнали договорка с банка за отпускането на кредит за стадиона. За да се предприемат конкретни действия било нужно промяна на концесията на съоръжението и обявяване на нова.

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че преди половин година оттеглилият се вече финансов благодетел на Ботев Румен Чандъров обяви, че за довършването на Колежа са необходими около 20 милиона лева.

Освен това сегашното ръководство на клуба упорито отказва да даде повече пояснения защо се иска прекратяването на концесията. Един от мотивите е, че концесионните вноски са непосилни за клубната управа в този момент и така само се трупат дългове.

В началото на декември новият член в съвета на директорите Борис Гиздаков, който е и член на Сдружение ПФК Ботев, притежаващо 1 процент от акциите, призна, че "трудно някой ще построи стадиона при сегашната структура на клуба".

С или без концесия обаче, няма как да изчезнат твърде спорните 39 процента от акциите на клуба, за които от доста месеци насам никой в Ботев не говори официално.



Виж коментарите (18)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).