ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Вестник нагло забърка Локомотив в афера с черно тото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:11 / 22.12.2016Коментари (0)3328
© Plovdiv24.bg
Вестник "Телеграф" публикува странен материал, замесвайки Локомотив (Пд) в афера с черно тото. Изданието не назовава конкретно името на отбора, но пък описва подробно, че това е "известен пловдивски клуб, който е бил шампион на България, и участвал в приятелски мачове в испанския курорт Марбея". Същият материал е публикуван и в днешния брой на "Меридиан мач".

Ето какво гласи цялата статия на "Телеграф" по темата:

Ръководството на разпадналия се Любимец и треньорите му са с обвинения и се очаква в най-скоро време обвинителният акт да бъде внесен в спецсъда по първото у нас дело за организиране на престъпна група с цел манипулиране на резултати.

Експерти в залаганията смятат, че печалбата от уговорените мачове е надхвърлила 1 милион лева. Залозите са правени основно в Англия и Азия. На върха на пирамидата е заподозрян, че е стоял президентът Атанас Сталев. За шофьора му Павел Костадинов се смята, че е правел залозите, а треньорът Красимир Мечев, бивш съпруг на фолкпевицата Малина, и помощникът му Анатоли Тонов, казвали на играчите какво да правят. Клубът започва ударно в елита като побеждава Лудогорец.

Следват още няколко победи и рязък обрат в резултатите. Често на играчите, които чакали по 2-3 заплати, им се казвало как да играят, а след това ще има пари. Футболистите били млади и лесно се поддавали на манипулация.

В началото делото се водело и срещу известен пловдивски клуб, който е бил шампион на България. Двамата футболни президенти са добри приятели. Схемата на пловдивския клуб е била малко по-различна. Отборът участвал в приятелски мачове в Марбея, където водил подготовка. Обикновено играчите падали във всички срещи, но се залагало на допуснати голове.

"Първото полувреме може да губят с 0:4, при което коефициентите за недопускане на голове се вдигат. Второто полувреме обаче играчите се мятат, мачът свършва с резултата от първото полувреме, но някой вече е заложил на голям коефициент за недопускане на повече голове през второто", разказаха запознати.

Бившият собственик на въпросния пловдивски клуб обаче е хазартна личност и често профуквал печалбата по казината. Голмайсторът на отбора също участвал в уговорени мачове. Залозите не правел лично той, а брат му, който е IT специалист.

В момента материалите по общото дело, което е 8-9 тома, са отделени и на съд ще отидат само участниците в схемата от Любимец.

Още по темата: общо новини по темата: 22
13.05.2020
17.07.2019
10.05.2019
21.02.2019
19.02.2019
25.01.2019
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: