ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Камбуров: Пия една ракия и вкарвам по 20 гола на сезон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:26 / 21.12.2016Коментари (2)5999
© Plovdiv24.bg
Дни след края на есенния дял "Тема Спорт" потърси за едно по-различно интервю нападателя и капитан на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров. През настоящата кампания той вкара 10 гола и така вече има 183 попадения в елита. Само на 2 от легендата Христо Бонев и четвъртото място във Вечната ранглиста. Със сигурност, ако футболното му дълголетие продължи, ще стигне в скоро време и Кота 200.

Марто, краят на годината е време за равносметки, каква е оценката ти за твоето представяне и това на Локомотив Пловдив през есенния дял?
- Няма как да не съм доволен. В личен план ще кажа, че миналата есен вкарах 5 гола, а сега са 10. Смятам, че се представих на добро ниво и помогнах на отбора. Що се отнася до Локомотив, изиграхме доста силни мачове, бяхме сплотен колектив. Надиграхме за първи път ЦСКА в София. Записахме и други големи победи. Бих писал "много добър 5" по шестобалната.

Какво ще търси Локо през пролетта?
- Задачата е ясна - класиране в първата шестица. Шест точки пред седмия Ботев са и малко, и много. Трябва да дадем всичко от себе си в оставащите 7 кръга до края на редовния сезон, за да може да бъдем сред тимовете в Топ 6. С ЦСКА, Левски и Лудогорец мачовете ще са по-интересни,по-завързани и ще е по-приятно за зрителите.

Имате ли амбиции за Лига Европа? На четвъртфиналите за купата сте с Лудогорец.
- Не. Искаме просто да се наслаждаваме на всеки мач в първата шестица, ако влезем.

Колко ключова се оказа ролята на Едуард Ераносян за възхода във втората половина на есенния дял?
- Нямаше как да не се стигне до промяна след завръщането му вкъщи. Човек, който е дал, дава и знае как иска да изглежда отборът. И най-важното знае как да го подобри. Няма да коментирам резултатите, те сами говорят за свършената работа. Видно е, че има положителна промяна. Надявам се с новите футболисти, които ще дойдат през зимата, да вдигнем още нивото и да задържим тези позиции, които имаме в момента.

Можеше ли Илиан Илиев и Локомотив Пловдив да си дадат още?
- Той е добър треньор. Аз много го харесвах, но такава е професията. Идваш с амбиция, с желание, работиш, раздаваш се. Постигаш резултати и ти се гласува доверие, но когато нямаш резултати - треньорът се сменя. Той е много добър специалист и имаше хубав период в Локомотив.

Като стана за треньорството, имаш ли такава амбиция, след като сложиш край на кариерата си?
- Не, не ми се занимава с такова нещо. Не е за мен. Със сигурност мисля, че ще остана във футбола, но засега нямам никакви амбиции да съм треньор.

Виждаш ли промяна в първенството с новия формат?
- Отборите още не са се разделили в шестица и осмица, така че не мога да отчета някаква промяна. Играхме нормални мачове.

Да, но се забелязва отлив на публиката...
- Феновете са по-малко, защото доста от отборите не играеха на собствените си стадиони. Лека-полека за пролетта тимовете ще се върнат на своите си терени и вярвам, че хората ще се върнат. Видяхте какво беше на мача на Локомотив Горна Оряховица с ЦСКА. Стадионът беше пълен. Започват ремонтите на "Тича", Дунав също ще се върне в Русе. Това е сериозна фенска маса. Нашият отбор имаше що-годе добра посещаемост.

В последния кръг Лудогорец стъпи накриво срещу Черно море. Вярваш ли, че може да бъде спрян по пътя си към шеста поредна титла?
- Всеки отбор се хвърля на максимума срещу Лудогорец, за да може да си сравни часовника. Те са най-добрият тим, но пък винаги може да им бъде поднесена изненада. Ние направихме 2:2 с тях на "Лаута". Левски ги би на "Герена". Така че мачовете в първата шестица напролет ще бъдат много интересни. Лудогорец може навсякъде да загуби точки, когато ще гостуват в нея. Но според мен, дори и да направят грешни стъпки, пак ще станат шампиони. Като цяло са най-качественият отбор в първенството. Дори и да направят някои грешки, това няма да им попречи да вдигнат титлата.

Пречи ли това на футбола ни като цяло?
- Не смятам, че пречи - напротив. Лудогорец дърпа другите отбори. Всеки иска да се сравнява с тях. И малко или много трябва да надграждаш, ако искаш да се доближиш поне на частица от тях. Така че Лудогорец не дърпа футбола ни надолу, а го вдига. Защото, ако ги нямаше тях, другите отбори бяха изравнени в първенството. Тогава може би Левски или ЦСКА щеше да е шампион с отбор, който в Европа още след първия кръг се връщаше да си играе само в шампионата.

Какво е мнението ти за представянето на Левски и ЦСКА?
- На ЦСКА и Левски им трябва много работа пък и доста пари, ако тръгваме да ги сравняваме с Лудогорец. В момента са много далеч от тях. Повече не искам да говоря за тях.

А наистина ли националният отбор е вече затворена страница за теб?
- Нямам намерение да го коментирам. Когато са ме викали, винаги съм се отзовавал.

Предстои гласуването за футболист на 2016 година. Виждаш ли се като победител?
- Нека журналистите дадат своята оценка кой футболист им е направил впечатление през годината. При положение че ги няма вече играчите като Бербатов, Мартин Петров, Стилян в големи европейски отбори. Националният тим не е показал някакви невероятни мачове. От Лудогорец, ако трябва да бъда честен, мога да избера само Марселиньо за футболист на годината. Но той е бразилец, макар че има български паспорт. Ако това стане, вече ще е върхът на сладоледа. Смятам, че съм показал нещо през годината, но журналистите да дадат оценка. А и не само през годината, през всичките. Показвам на тази възраст (36 г.), че съм голмайстор пред един Кешерю, който всички знаем каква заплата взима. Това ме радва. Но хората да преценят какво съм направил.

На два гола си от това да изравниш Христо Бонев (185 попадения) във вечната голмайсторска листа на елита. Какво е усещането, осъзнаваш ли колко много си направил?
- Не мисля върху това нещо. Искам да съм жив и здрав. Рано или късно, ако нямам контузии, ще го изпреваря, защото имам договор за още една година. А и не само него. Колко гола ще вкарам до края на кариерата си не знам, както и докога ще продължи тя. Може да играя още една, две или три години. Зависи как се чувствам, да нямам контузии. И дали ще съм полезен на отбора.

Имаш ли някаква специална формула вече толкова години да си във върхова форма? Начин на хранене, начин на живот, режим...
- Всичко е съвкупност. Но все пак всичко си е до структура, до манталитет, до начин на работа, на желание. Аз никога не съм излизал на терена само за да покажа, че съм там. Винаги съм се раздавал, а и не съм прецедент във футбола. Виждате Ибрахимович, Тоти. Играчи, които са мои набори, а и по-големи играят на толкова високо ниво. Братя Миневи в Лудогорец и Левски също са добър пример. Показваме, че играем на не лошо ниво. Да, понякога се ограничавам по отношение на храненето, гледам да спазвам да съм си в килограмите, в които трябва да бъда. Но нямам някаква стриктна диета или нещо такова.

Позволявал ли си си да употребяваш алкохол - чаша бира, чаша вино?
- Да, разбира се. Всичко човешко ми е познато.

Сигурно се е случвало и цигара да запалиш?
- Не, по принцип не пуша. Не обичам тютюна. Но иначе алкохол си пийвам. В една ракия няма нищо лошо. Като пиеш една ракия, и вкарваш по 20 гола на сезон (смее се).

Още по темата: общо новини по темата: 175
07.04.2017
07.04.2017
13.03.2017
10.03.2017
07.03.2017
20.02.2017
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 21.12.2016 г.
+3
 
 
Жив и здрав Марто , да ни радваш и следващата година с головете и играта си !
Сподели какво ново....
на 21.12.2016 г.
+3
 
 
МАРТО СПОРТНО ДЪЛГОЛЕТИЕ И ЗДРАВЕ.МНОГО КЪСМЕТ И САМО НАПРЕД.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Манол Георгиев: Изпуснахме уникален шанс да бием Спартак, те изравниха след карамбол
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: