Ботев са в добра серия, Локо - в поредица от лоши срещи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:31 / 24.11.2008
5281
Ботев ще влезнат в Дерби N1 в България след добра серия от мачове за шампионата. В последните си пет срещи "канарчетата"  имат само една загуба, при това дошла след странни обстоятелства - абсолютно безсмислена дузпа от незначителна ситуация. Освен това "жълто-черните" демонстрират добра защитна постройка, като в тези пет мача са допуснали едва два гола, единият от които от дузпа. Нещата за "канарчетата" в нападение не са много добре обаче - само 3 гола, всичките отбелязани на стадион "Христо Ботев". За разлика от предишни години "канарчетата" не се пазиха за дербито, а успяха да спечелят нещо в предхождащите мачове.

Локомотив пък наредиха няколко доста слаби срещи през последния месец. "Смърфовете" записаха три поредни загуби - от Литекс, Пирин Благоевград и Локомотив Мездра. Преди две седмици "черно-белите" победиха в Сандански Вихрен, но преди два дни отново стъпиха накриво - равен с Беласица. За петте срещи Локомотив са допуснали осем гола, но в офанзивен план са по-добре от Ботев - отбелязали са 4 гола. Интересен е фактът, че и миналата година преди гостуването си на стадион "Христо Ботев" Локомотив допусна равенство на свой терен с непретенциозен отбор - Марек.

В генералното класиране от началото на шампионата обаче двата отбора имат равни показатели - точки и голова разлика. Мачовете на Локомотив са били по-резултатни и те имат повече вкарани и допуснати голове, което ги качва едно място над Ботев. През годините обаче се е доказало, че моментното състояние на двата отбора няма абсолютно никакво значение, но равностойността на двата тима ни гарантира страхотно дерби, което за пореден път да докаже кой е Мач номер 1 в България.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).