ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Илиан Илиев: Гоним място в Европа, доволен съм от новите момчета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:30 / 15.07.2016Коментари (1)2570
© Plovdiv24.bg
Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Илиан Илиев даде интервю пред "Те­ма Спорт" от лагера на ти­ма в Турция. Носителят на Купата на Португалия с гранда Бенфика говори за това как протича подго­товката и дали ще има още нови попълнения при черно-белите. Специалистът взе отношение и около новия формат на първенството и коментира жребия, който отреди тимът да се изправи срещу градския си съпер­ник на старта - Ботев (Пловдив).

- Г-н Илиев, успяха ли вече новите попълнения Иван Горанов, Аймен Суда, Симе­он Райков, Парвизджон Умарбаев, Илко Пиргов, Ди­митър Везалов и Алексан­дър Любенов да се впишат?

- Ще започна от малко по-далеч отговора на въпроса - напуснаха ни четирима ос­новни играчи в лицето на Иван Иванов, Емил Гъргоров, Крум Стоянов и Стефан Велев, а Пауло Серджо е трайно контузен. Идеята ни беше да привле­чем играчи до 24-25 години, а останалите да са набор 1997 и 1998. В групата има 6-7 момчета, които се надя­вам да покажат това, на ко­ето са способни. По-опи­тните по-бързо успяха да се впишат в обстановката и отбора, докато малките имат затруднения, което е очаквано, защото тепърва навлизат в мъжкия футбол. Това обаче е перфектна въ­зможност да демонстри­рат, че имат качества, в което аз нямам никакви съ­мнения.

- Изненадахте с решение­то да вземете таджикистанец в лицето на Пар­визджон Умарбаев. Знаете, че футболистите от та­кива страни се приемат с друго око, тъй като ми­слим, че сме много над тях като ниво. Как се стигна до трансфера му и къде го гледахте?

- Искахме да привлечем опитни като Везалов и Рай­ков и млади момчета от България. Но се откри възможност да вземем Умар­баев, който е на 21 години и е национал на страната си. Това момче има качества и голям потенциал. Той е фут­болист тип "Емил Гъргоров" - играе с ляв крак и разполага с добър пас. Ще му е нужно време за адаптация и малко по-дълъг период за подго­товка. Иначе ми беше препоръчан от един мениджър, близък до Илиян Мицански (б.р. - бившия национал на България). Гледах го в четири-пет мача в Instat Scout и ви­дяхме с помощниците ми, че притежава качества, а и бе свободен агент. Мисля, че България е добра дестинация за него, а и тран­сферът му ще е ползотво­рен за клуба.

- Притеснява ли ви, че в първия кръг ще сте с до­ста променен състав спря­мо последния мач от миналото първенство?

- Горе-долу запазихме по­вечето хора от състава, който беше миналата годи­на. Тези, които искахме, останаха. И да съжаляваме за напусналите, и да не съ­жаляваме, това са фактите и трябва да ги приемем. Нужно е да подготвим от­бора да се представя по съ­щия начин, както през про­летния полусезон. Приемаме, че са си тръгнали, и толкова - продължаваме да работим.

- По-силен ли ще бъде Локо­мотив през новия сезон?

- Това вече са догадки. Мо­га да кажа, че имаме малко ре­зерви в средата на терена предвид това, че оттам из­лязоха трима футболисти - Емил Гъргоров, Стефан Велев и контузеният Пауло Серджо. За момента сме взели в тази зона таджикистанеца Умар­баев и Аймен Суда, а остана­лите там са млади момчета. Но това е шанс за Жоро Въл­чев и Дани Кики да влязат в средата на терена и да по­емат тежестта да са титу­ляри. Това е голяма възмож­ност и за младите играчи, ко­ито едва ли осъзнават, че на 17-18 години са опция за титулярно място. Сега е времето те да пока­жат амбиции, тъй като можеше да ги вземем за седма опция, а в момента не е така. На този етап там имаме Мартин Райнов, Ванчо Траянов, Георги Вълчев, Урмабаев, както и по-офанзивните Кики и Суда. Та­ка че младите са много близо до титулярите, само трябва да работят, за да го пока­жат.

- Ще взимате ли още фут­болисти и къде имате нужда от подсилване?

- Единствено, ако попадне някой по-опитен. С нас в мо­мента е централният защит­ник Ивайло Марков от Сла­вия. Той играе с ляв крак и съм много доволен от това, ко­ето показва. Харесвам фут­болисти като него, добре бо­рави с топката. Естествено, че има да наваксва във физиче­ско отношение спрямо по-го­лемите. Така че, като гово­рим за централен защитник - няма да търсим, но евентуал­но, ако изскочи опция за опитен играч в средата, то мо­же да вземем, но не на всяка цена. Все пак трябва да видим и какви ще са условията му, защото нямаме нео­граничени възможности.

- В края на миналия шам­пионат заявихте, че ще го­ните Европа през сезон 2016/17, но нещата малко се промениха, тъй като в ели­та се завърна ЦСКА. С оглед състоянието на останалите как ви се вижда възможност­та да спечелите квота за евротурнирите?

- Ние ще запазим амбиции­те си да излизаме да играем всеки мач за победа независи­мо срещу кой се изправяме. Истина е, че има малко раз­ширяване на бройката отбори, които търсят класиране в Европа. Но пък със сигурност при този формат на шампио­ната първата ни идея ще е да атакуваме шестицата След това в директните ма­чове с останалите отбори, ако си добре подготвен, може да гониш и по-високи цели. Но нека първо да оформим отбо­ра и да заместим хората, ко­ито напуснаха, а след това да влезем както трябва в пър­венството, тъй като програ­мата ни не е от най-приемли­вите за начало. Ако тръгнем добре, тогава натам ще ни е доста по-лесно.

- Стартирате срещу Бо­тев (Пловдив), а след това сте до­макини на Левски във вто­рия кръг...

- Когато от пет мача имаш три гостувания и прие­маш Левски и Лудогорец, е не­приятно. Но миналия полусе­зон имахме подобна програма и взимахме точки в почти всеки мач. Така че е важно футболистите да приемат философията, която имаме като клуб и ние като треньо­ри - да търсим максималното, независимо дали сме фавори­ти, или не.

- В първия кръг напрежение­то ще е повече, защото все пак се изправяте срещу град­ския съперник. Може ли една победа да ви донесе спокой­ствие?

- Нормално е да има напре­жение. Но това е така във всеки мач и всяка професия. И преди казах, че в дербито е необходимо да има респект между треньорите, футболи­стите и публиката, за да ста­не празник. Знам, че за феновете този мач е много важен, но това е така и за нас, особе­но предвид факта, че е първи и трябва да тръгнем добре в първенството. Уважаваме съ­перника. Видяхме, че Ботев направи мащабна селекция, взеха класни българи и чужден­ци. Честно казано, не мисля, че победата ще ни даде спокойствие. Спокойствието във футбола е до следващия мач. Ако сме в индивидуални­те спортове като например щанги и други, чакаш едно първенство шест месеца, успяваш и си на върха или об­ратното - не успяваш и си до­лу. Затова казвам, че при нас спокойствието е до следва­щата среща. След като дойде мачът с Левски, вече ще се е забравило какво се е случило срещу Ботев.

Още по темата: общо новини по темата: 256
20.03.2018
07.11.2016
05.11.2016
05.11.2016
04.11.2016
04.11.2016
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Илиане сега не успяхме но този сезон задължително.Играйте така ,че папагалите да плачат.Завинаги с вас.Само Локо пд
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: