ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица най-накрая вкара гол и победи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:36 / 25.10.2008Коментари (0)4804
Теодор Скорчев се превърна в герой на мача, спасявайки куп чисти голови положения
След 9 поредни загуби и 850 минути без вкаран гол, Марица най-накрая успя да отбележи и да победи в шампионатен мач в Източната "Б" група. "Жълто-сините" надиграха своите съперници от Миньор Раднево и спечелиха с 1:0. Единственото попадение отбеляза Рангел Абушев в 25-ата минута. Любопитното е, че именно той вкара последния гол за Марица - на 11 май тази година, в 75-ата минута, отново срещу Миньор Раднево. Сериозна заслуга за победата има и вратарят Теодор Скорчев, който извади половин дузина чисти голови положения след удари от непосредствена близост.

Марица започна по-активно срещата и още в първите минути взе надмощие. Много съмнително попадение бе отменено в началото на мача, когато бе маркирана засада на футболист, който не влияеше на играта и на никой на стадиона не му стана ясно защо няма гол. Все пак "жълто-сините" продължиха с атаките и притесняваха противниковата отбрана постоянно, но така и не се стигаше до чисто голово положение.

Чак в 25-ата минута след разбъркване и грешка в защитата на Миньор, Рангел Абушев остана непокрит в наказателното поле и с точен шут откри головата сметка на "кършиаклии" за този сезон. По този начин се разби каръка, който преследва Марица още от миналия сезон, който те завършиха със загуба 0:4 от Дунав и в нито един от осемте мача от есенния полусезон не бяха реализирали попадение.

След гола "жълто-сините" намалиха оборотите и се прибраха малко по-назад, но продължиха с опасностите. В нападение и Тодор Тодоров и Димитър Байрев опитваха да застрашат вратаря на гостите, но до нещо по-сериозно не се стигна.

Пред вратата на Марица обаче сякаш се печеше гол. Няколко центрирания и разбърквания завършваха с удари в очертанията на вратата на домакините, но там Теодор Скорчев отчая противниковите нападатели. На няколко пъти дори футболисти на Миньор оставаха сами в малкото наказателно поле, но Скорчев парираше ударите им.

В началото на втората част ситуацията не се промени, като "кършиаклии" имаха няколко възможности за гол, но не успяха да отбележат втори път. Скорчев също се намеси на няколко пъти решително и опази голът преднина, който донесе първи три точки за Марица този сезон. От трибуните пък срещата наблюдава бившият нападател на Марица и вече бивш на Родопа - Емил Стоев - Бадема.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
ПФК Марица: Подкрепете отбора в тежкия домакински двубой!
Марица с два много важни мача, от тях ще стане ясно бъдещето
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: