Късна драма отне победата на Ботев срещу Пирин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (89)
19:12 / 29.04.2016
13508
Ботев и Пирин завършиха 2:2 в изключително драматичен мач от 31-ия кръг на "А" група, който се игра на базата на "канарчетата" в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Мартин Тошев си отбеляза автогол в края на първото полувреме, а след това вкара и в правилната врата. Тодор Неделев с перфектно изпълнение на фаул в 88-ата минута изведе домакините напред, за да се стигне до добавеното време, когато Маркиньос отново възстанови равенството.

По този начин Ботев не успя да прекъсне негативната си серия и вече 5 поредни мача е без успех в "А" група. Жълто-черните имат актив от 30 точки, а Пирин е с 23 точки.

Още в 10-ата минута Пирин можеше да открие резултата. Това стана след грешка в отбраната на Ботев, при която Мартин Тошев бе изведен по лявото крило, последва пас към Тони Тасев и той прати топката в мрежата. Малко преди това обаче бе маркирана засада на Тошев, която бе доста спорна.

Четири минути по-късно бе първата добра ситуация за Ботев. Капитанът Йордан Христов напредна по десния фланг и шутира, но вратарят Красимир Костов спаси.

В 38-ата минута Лазар Марин направи отличен пробив по лявото крило, при който преодоля трима футболисти на Пирин, но ударът му бе слаб и не затрудни Костов.

Така се стигна до добавеното време на първата част, когато жълто-черните поведоха в резултата. След центриране от корнер Наско Милев успя леко да отклони топката с глава и това изненада Мартин Тошев, който също с глава я прати в собствената си мрежа за 1:0.

В 58-ата минута Пирин успя да изравни. Мартин Тошев се реабилитира за грешката си от края на полувремето и засече с глава центриране на Тодор Траянов за 1:1.

Две минути преди края на мача жълто-черните отново поведоха с великолепно попадение на Тодор Неделев. Халфът се разписа директно от фаул, насочвайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Красимир Костов.

При последната атака в мача обаче Маркиньос попари домакините с изравнителен гол, прострелвайки Голас от 6-7 метра.

Ботев: Виктор Голас, Орлин Старокин, Игор Ощипко, Радослав Терзиев, Даниел Златков, Йордан Христов, Лазар Марин (84- Емил Камберов), Серкан Юсеин, Борис Тютюков (26- Божидар Васев -78- Филип Филипов), Тодор Неделев, Наско Милев.

Пирин: Красимир Костов, Александър Башлиев, Румен Сандев, Стилиян Николов, Александър Дюлгеров, Костадин Дяков, Юлиян Попев, Димитър Благов, Тони Тасев, Мартин Тошев.






Виж коментарите (89)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).