ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Викнаха вратар на Марица в националния отбор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:12 / 07.10.2008Коментари (0)1614
© Plovdiv24.bg
Вратарят на Марица Димитър Грабчев бе повикан в юношеския национален отбор на България до 19 години. Селекционерът на държавния ни тим Михаил Мадански събра своите възпитаници на подготвителен лагер в Правец за предстоящите европейски квалификации. Грабчев се включи към подготвката на юношеските национали. 18-годишният страж от Кършияка тренира заедно с други двама вратари, които обаче се очертават като негови резерви - Богданов от Пирин (Бл) и Банков от Спартак (Вн).

Младите "лъвове" започват похода си към второ поредно участие на еврофиналите след отличните си изяви в Чехия през това лято.

Заради възрастовото ограничение сред избраниците на Мишо Мадански са попаднали само две от момчетата, носели националния екип на континенталните финали - крилото Момчил Цветанов и нападателят Радослав Василев.

"Амбициран съм да се боря за титулярното място в националния отбор. Ще дам всичко от себе си да докажа качествата си и да защитя името на Марица", каза Грабчев.

Юношеските национали ще преминат през едноседмичен лагер в Правец, където утре ще изиграят спаринг с мъжкия състав на Локомотив (Мз).

В събота - 11 октомври, отборът отлита за Португалия, където между 14-и и 19-и октомври ще участва в първата квалификационна пресявка за европейското първенство.

"В един поток сме с Португалия, Израел и Финландия. Директно напред продължават първите два отбора. Към тях ще се присъединят още два от 13-те трети отбори от всички групи, като за оформянето на сравнителния баланс роля няма да играе мачът с последния отбор, който със сигурност отпада. Португалия е безспорен фаворит не само заради името и традициите си, а и защото е домакин. Очаквам да ни е много трудно и срещу Израел. Въпреки че победихме евреите в предишните квалификации в Норвегия, не се заблуждавам, защото тогава ние играхме с набор 89, а те с 90. Предполагам, че отборът им вече е достатъчно сработен и в никакъв случай не трябва да го подценяваме", коментира селекционерът на България Михаил Мадански.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
ПФК Марица: Подкрепете отбора в тежкия домакински двубой!
Марица с два много важни мача, от тях ще стане ясно бъдещето
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: