ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фракция на Локо: Локомотив страда от дълбока липса на професионализъм и привързаност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 07.10.2008Коментари (0)4779
© Plovdiv24.bg
Фракцията на фенове на Локомотив Пловдив - "Наполетани" излезе с декларация против настоящото ръководство на клуба в лицето на Галя Топалова. Феновете обвиняват президентката на клуба в некомпетентност по футболните въпроси, касаещи клуба, редица грешни решения и изказвания - откровени лъжи. Публикуваме цялата декларация без съкращения:

Пловдив има славата на един от най-футболните градове. През годините Локомотив пряко участва в изграждането и отстояването й. Независимо от динамиката в политическата и икономическа среда създаваме неподражаеми образци на футболни умения и знания, преданост и любов към родния клуб от спортисти и публика, състезатели участват в национални гарнитури и налагат марката Локомотив Пловдив в страната и чужбина. Рожби на нашата школа са в челото на различни индивидуални класации. Успяваме да преодолеем проблеми, нямащи аналог сред други клубове в България. Ние сме сред водещите отбори у нас.

Подпомагали са ни влюбени в клуба ентусиасти, били сме и с ведомствено ръководство, начело са стояли хора с не много високо икономическо положение и с изключително такова. Всички те демонстрираха силна привързаност към отбора и намериха своето място в сърцата на привържениците. Постигнатото от тях носи белег на професионализъм. Без организация от професионалисти, обичащи отбора, нищо от изброеното не би се случило. Това е задължително условие да работиш за Локомотив.

Всяка работа е съпътствана от неизбежни трудности. Грешките се прощават. Успехите и неуспехите постоянно се редуват във футбола. Било е преди, ще ги има и в бъдеще. Сполуката зависи от любовта към клуба, запазването и развиването на професионализма в него. Днес, под ръководството на Топалова, Локомотив страда от дълбока липса на професионализъм и привързаност. Не някоя конкретна загуба или незадоволителното класиране пораждат тази оценка. Тя не е плод дори на разминаването между заявени цели и постигнато. Некомпетентни и недалновидни решения, нереалистични цели, популистки прояви, откровени лъжи, неуредици с футболистите и детско-юношеската школа, текучество на доказали се тук играчи и ръководители, намеса на външни за спорта лица, допускане чужди на Локомотив "съветници" в работата поради неразбиране на футбола като спорт, станаха постоянни наши спътници. Техен носител е Галя Топалова. От футболен клуб се превръщаме в средство за правене на някакъв неясен и не-спортен тип бизнес. Няма друго обяснение за втораченото намерение на Президента ни да драпа така и занапред.

Претенцията да се спре разрухата не идва от някаква "самозвана" група с амбиции за самоизява. Това не е първия глас против сегашното ръководство. Сигнали вече подадоха най-изявените фигури от локомотивската спортна традиция. Локомотив има мащаб, задължаващ консолидация от войнствен, мъжки тип. Руши се не само стадиона, руши се архитектурата на името Локомотив като спортен клуб. За изграждането му е воювано дълго и с много жертви от страна на локомотивците. Всеки от нас носи в себе си мечтата да види в тази борба и идното поколение. Подкрепяйки и работейки за клуба, издигаме името на града и страната. Преживявахме тежки моменти и излизахме с желязно единство. Машината ще премине и през тази пречка, жалко само, че варианта за джентълменско споразумение с една дама вече не съществува и големият сблъсък е неизбежен.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: