Алекс Колев не поиска обезщетение при разтрогването си с Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:15 / 04.02.2016
6700
Сагата около нападателя на Ботев Александър Колев приключи. 23-годишният таран се превърна в десетия футболист, който се раздели с отбора през зимата. Колев имаше договор за още 1,5 година, но той бе прекратен по взаимно съгласие.

Алекс Колев приключва с "канарчетата", без да получи финансово обезщетение за преждевременно разтрогнатия си контракт, съобщава "7 дни спорт". 

23-годишният играч се е съгласил да направи отстъпки от своя страна и да не прибере неустойка. Така той се превърна в единствения освободен футболист от Ботев, който не взе обезщетение.

Рекордьор в това отношение е Жоел Чибамба, който прибра за сбогом 3 месечни заплати, равняващи се на 9 хил. евро. Останалите 8, които си тръгнаха, са получили като компенсация само по едно месечно възнаграждение.

Според информацията, единствено Пламен Николов е прибрал допълнително и бонус, равняващ се на 10 хил. лв. Тази сума е била заложена в контракта на защитника, като парите му се полагаха заради клаузата за участие в над 50% от мачовете на отбора.



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).