Ботев ще привлече нападател и централен защитник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:21 / 21.01.2016
5374
Ботев Пловдив ще привлече нови играчи през зимната пауза, разбра "7 дни спорт". Треньорът на "жълто-черните" Николай Костов иска да подсили тима с централен защитник и нападател. 

По време на паузата пловдивчани се разделиха с голяма част футболисти и наставникът се надява да запълни дупките. Със сигурност една такава зейна след освобождаването на защитника Пламен Николов

В момента Ботев разполага само с двама бранители в лицето на Даниел Златков, който е контузен, и младия Радослав Терзиев. Именно поради това е наложително да се вземе защитник. 

Друг проблемен пост е централният нападател. От ръководството на няколко пъти обявиха, че са готови да се разделят с Александър Колев, ако се появи добро предложение. Костов не крие, че не му допадат качествата на тарана и търси друг за тази позиция. 

Все още не е ясно и какво се случва около привличането на Тодор Неделев от Майнц 05. Преговорите са стартирани, но не е ясно дали немският тим ще пусне крилото в България. От началото на новата година Ботев подписа само с един нов играч - Игор Ощипко, който се подвизава като ляв бек.

Иначе вчера преди обяд Ботев проведе първата си тренировка на турска земя. Заниманието имаше предимно тактически характер. Не е тайна, че след като Николай Костов пое "жълто черните", специалистът наблегна изключително сериозно върху усъвършенстването на отбора в това отношение. Подобрението в играта на тима се забелязва още в първите мачове след идването на Костов. 

Преди зимната пауза 52-годишният специалист наблегна предимно на работата с футболистите за играта в защита. Сега се очаква той постепенно да започне да усъвършенства тактически играта на тима и във фаза нападение. 

Междувременно спортният директор на "канарчетата" Георги Марков вчера имаше повод да празнува. Бившият защитник стана на 44 години и се отчете с подобаваща почерпка.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).