Напролет ремонтират залата по вдигане на тежести Милен Добрев

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
12:21 / 28.12.2015
3352
Общинската администрация очаква одобрение от спортното министерство за 130 хил. лева, с които да бъде направен ремонт на залата по вдигане на тежести "Милен Добрев". Това заяви зам.-кметът по спорт и младежка дейност Георги Титюков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той обясни, че ще се извършат подмяна на дограма, настилки, окачени тавани и други. Ремонтните дейности ще стартират при подходящо време напролет.

Припомняме, че в края на септември в Пловдив бе именувана зала по вдигане на тежести в памет на олимпийския и световен шампион Милен Добрев.

Милен Добрев има световна титла в средна категория на първенството във Ванкувър през 2003 г.

Европейски шампион е в две поредни години. 2004 година е златната година за него. Става световен шампион в първенството в Киев и печели златен медал от олимпиадата в Атина в категория до 94 килограма.

Носител е общо на четири златни, два сребърни и два бронзови медала от големи първенства. След 17 години в щангите слага край на кариерата си след серия от тежки контузии в навечерието на олимпиадата в Пекин през 2008 г. Милен Добрев е последният българин с олимпийска титла по вдигане на тежести.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 27
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).