Арестуваха фенове на Локо в Неапол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:45 / 11.12.2015
2575
Истинска улична война избухна в Неапол преди снощния мач от Лига Европа "Наполи" - "Легия". В центъра на схватките са били и четирима българи, гръмна "Ла Република". Първоначално "Гадзета дело спорт" обяви, че нашенците са били двама и са ултраси на "Локо" (Пд), пише в. "Стандарт"

"Смърфовете" са дошли да подкрепят италианците, с чиято агитка са в отлични отношения. Те са задържани заедно с още над 79 души (б.р. до 17 часа се говореше за 14 италианци и 65 поляци). "Гадзета дело спорт" разкри, че арестуваните са превърнали Неапол в бойно поле. В мелетата са използвани бухалки, ножове, факли и друга пиротехника. По-късно гамените насочили арсенала срешу карабинерите. Властите обявиха, че има 14 ранени, осем от тях са служители на реда.

Войната стартирала в сряда вечерта, когато щурмува група поляци нападнала автомобил с четирима италианци вътре. Първо, ултрасите почнали да трошат колата, а малко след това я запалили, докато феновете на "Наполи" били още вътре. За радост те са успели да се измъкнат на време. Инцидент е имало и на централната железопътна гара в Неапол.

Там сериозно е пострадал един полицай, който има опасност да ослепее с едното око. Изрод от Полша е успял да свали шлема на униформения и заврял в лицето му горяща факла. Състоянието на полицая все още е неизвестно. Карабинерите в цяла Италия веднага взе мерки. От летището в Рим бяха върнати около от 53 поляци. Повечето от тях били пияни при пристигането и това бил достатъчен повод на униформените да качат обратно на самолети за Варшава.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).