Глобиха Ботев с 2300 лв. заради пирото в Ловеч, за останалото БФС събира информация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:41 / 04.12.2015
3178
Ботев отнесе глоба в размер на 2300 лева. Дисциплинарната комисия към БФС санкционира "канарчетата" заради използваната пиротехника от бултрасите по време на хореографията им на стадиона в Ловеч.

Останалите инциденти от срещата се оставят за разглеждане до събиране на необходимата информация, обявиха от футболния съюз.

Припомняме, че БФС готви серизна санкция на "канарчетата" за расизъм. Делегатът на двубоя в Ловеч е описал всичко в детайли, а именно - че тъмнокожите играчи на "оранжевите" Данило Асприля, Петрус Бумал и Елтон дос Рейс, са били обиждани на расова основа от страна на бултрасите. Със сигурност при наказание, ръководството на Ботев ще обжалва.

През този сезон БФС вече наложи финансова санкция за расизъм. Става дума за другия пловдивски тим - Локомотив. "Смърфовете" бяха наказани отново след мач с Литекс. А обижданият от техните фенове играч бе именно Асприля.

Ето и становището на ДК:

По доклад

Отложени за разглеждане инциденти от 17 кръг на "А" ФГ от срещата ПФК "Литекс" - ПФК "Ботев"

За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А - ДК наказва ПФК "Ботев" гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За хвърлени предмети, на основание чл. 37, ал.1, т.4, б.А, предложение 2 ДК наказва ПФК "Ботев" гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

Останалите инциденти от срещата се оставят за разглеждане до събиране на необходимата информация.





Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).