ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо с първа победа след драма срещу Черно море
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:26 / 21.09.2008Коментари (0)8091
Локо постигна първа победа в новото първенство, след 1:0 срещу Черно море на "Лаута". Двубоят бе изключително драматичен и неврен. Върхът на драмата бе в 50-та минута, когато след сблъсък в наказателното поле вратарят Кирил Акалски получи аркада и комоцио, и бе изнесен с линейка от терена. В игра се появи абсолютният 17-годишен дебютант Стефано Кунчев, който обаче се справи блестящо със задачата и запази вратата си суха. Единственото попадение отбеляза нападателят Димитър Илиев още в 10-та минута.

Срещата започна с атаки към вратата на гостите. След само десет минути игра Даксон Да Силва стреля изключително опасно от границата на наказателното поле, Хмарук успя да избие топката, но тя попадна в Димитър Илиев който технично елеменира съпротивата на защитниците около него и с плътен удар вкара за 1:0.

В 22-та минута "смърфовете" организираха хубава постепенна атака, завършила с опасен удар на Даксон на сантиметри от сглобката на вратата на гостите. Само 3-минути след бразилеца и Петър Кюмюрджиев отправи страхотен изстрел, но и неговият удар премина на сантиметри над напречната греда. След преполовяването на играта гостите постепенно започнаха да натискат Локо в търсене на изравнителен гол, а публиката на домакините запя химна в чест на утрешния празник - 100 години независимост.

В 27-та минута след няколко последователни центрирания на "моряците" Йордан Юруков отправи удар с глава над гредата.

След още десет минути игра няколко поредни удара от границата на наказателното поле на играчи на гостите бяха парирани от защитниците на "черно-белите". Все пак бившият "смърф" Георги Илиев успя да прокара с удар една топка и опасно да я насочи в рамките на вратата, но Кирил Акалски с вечина парира изстрела.

Пет минути преди почивката Даксон и Искрен Писаров организираха бърза атака от дясно, която бразилецът завърши с удар, спасен с вещина от Хмарук.

В началото на второто полувреме настъпи и драмата на терена. След само 5 минути игра Акалски бе фаулиран от нападател на гостите във въздуха, съдията си замълча и не отсъди нарушение, вратаря подгони избитата топка и я достигна, но в този момент получи шут в главата от футболист на гостите и остана неподвижен на тревата. 5 минути трябваха на лекарския екип, за да вдигне на крака и изнесе с линейка юношата на Марица.

На мястото на Акалски влезе 17-годишния абсолютен дебютант Стефано Кунчев, привлечен това лято от ФК Векта.

Гостите разбраха, че могат да се възползват от неопитността на младия вратар и започнаха да изсипват центрирания в наказателното поле на "черно-белите". При едно от тях на Александър Александров - Кривия Георги Илиев стреля опасно със задна ножица, но ударът му премина на сантиметри покрай гредата.

Малко след този удар бе и най-големият тест за Кунчев. Съдията отсъди пряк свободен удар на границата на наказателното поле, а зад топката застана Александър Александров. Кривия изпълни технично, насочвайки топката в ъгъла на вратата и всички вече виждаха как резултата ще бъде изравнен, когато с невероятна намеса младия Кунчев успя да изчисти топката в корнер.

Стихийният натиск на гостите до края на двубоя не даде резултат. Единственото по-интересно до края бе, че Станислав Стоянов от варненци получи втори жълт и съответно червен картон десет минути преди края, когато спря откъсващият се Димитър Илиев.

Още по темата: общо новини по темата: 7
23.09.2008
22.09.2008
22.09.2008
21.09.2008
21.09.2008
21.09.2008
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Лош стар на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: