Спартак обърна Свиленград за трета победа през сезона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:53 / 14.11.2015
2608
Спартак победи Свиленград с 2:1 в среща от 15-ия кръг на Югоизточната "В" група. С тази победа "гладиаторите" записаха трета победа през сезона и се отлепиха малко от дъното на класирането.

Още преди срещата играчите бяха твърдо решени най-накрая да счупят каръка след 4 поредни срещи без победа. Спартаклии дадоха всичко от себе си, за да измъкнат трите точки на ст. "Тодор Диев" в прекрасния за игра почивен съботен ден.

Началните минути, противно на очакваното, бяха за "митничарите". Още в 4-тата минута на Петър Начев се наложи да избива опасен удар тип "падащ лист". В тези минути гостите разиграваха по-продължително топката, а играчите на Спартак, въпреки че се опитваха да сътворят опасности, бързо губеха владението на коженото кълбо. В 14-ата минута вратарят на Свиленград сгреши едно подаване и топката попадна у Атанас Паскалев, който обаче би покрай вратата. В 20-ата минута играч на жълто-зелените се откъсна сам в наказателното поле и за вратаря на Спартак не остана нищо друго освен да го фаулира - съдията моментално отсъди дузпа, която бе превърната в гол за 0:1. След 30-ата минута Спартак вече показа друго лице и се втурна в неспирни атаки, като спартаклии натикаха гостите в тяхната половина. В 36-ата минута отлична възможност се откри пред Веселин Отман след едно разбъркване, но той би много неточно. Натискът на "гладиаторите" даде резултат в 41-ата минута, когато Борис Бисеров засече с крак едно центриране в малкия пеналт и направи резултата 1:1. Пресата на домакините продължи до края на полувремето, но нов гол не падна.

Второто полувреме отново започна с нов голям пропуск на Свиленград в 47-ата минута. След него обаче спартаклии бързо се съвзеха и започнаха по-настоятелно да търсят второ попадение. В 56-ата минута ветеранът Христо Стаев напредна, подаде на Ивелин Монев, който от своя страна почти сложи топката на главата на Петко Фанев, но той се размина на сантиметри с нея. Спартак покачи още оборотите и в 83-тата минута Атанас Паскалев прокара коженото кълбо под плонжа на стража на гостите, за да даде преднина на Спартак - 2:1. В 87-ата минута Петко Фанев можеше да отбележи трети гол, но ударът му с глава срещна гредата. Все пак до края резултатът остана без промяна и Спартак записа ценни 3 точки.

Спартак: Петър Начев, Николай Христозов, Борис Бисеров, Александър Драшков, Костадин Бекяров, Валентин Тодоров, Веселин Отман (46 - Христо Стаев), Стефан Учиков, Ивелин Монев (90 - Радослав Дошков), Атанас Паскалев, Петко Фанев (88 - Михаел Пърчев)

В следващия кръг Спартак гостува в Карнобат на едноименния отбор на 21 ноември.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).