Ботев гони първа победа над Берое от година насам

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:34 / 08.11.2015
3362
Напрежение в Ботев и усмивки в Берое - това са настроенията в двата лагера преди днешната Битка за Тракия. 

В последните години "жълто-черните" и заралии правят равностойни мачове помежду си, но това далеч не означава, че няма заряд и не прехвърчат искри. 

Въпреки равностойните мачове на терена статистиката е безмилостна - от сезон 2009/2010 Берое доминира с 6 победи срещу едва една на Канарчетата в последните 11 сблъсъка. 

Дамоклевият меч е надвиснал със страшна сила над главата на треньора на Ботев Ермин Шиляк. Нищо чудно при загуба в този мач 42-годишният специалист, който бе назначен на поста в края на юли, да бъде гилотиниран и да се прибере бързо в родната Словения. 

Първият мач през този сезон, игран между двата тима в Стара Загора, завърши с безличното 0:0. Последният успех на "канарчетата" над "зелено-белите" датира от преди година - 3:1 на 24 октомври 2014 г. под тепетата. 

Ботев е сравнително стабилен домакин и повечето точки на пловдивчани в този шампионат бяха спечелени именно на терена на базата на "жълто-черните" в "Коматево". 

Домакините обаче трябва да имат едно наум, тъй като Берое е най-силният гост в "А" група до момента, а и почеркът на Петър Хубчев и опитът му, придобит като защитник, си казват думата - старозагорци са с най-здравата отбрана, която е допуснала едва 7 гола в 14 мача. 

В предишния кръг Берое нямаше трудности при визитата си на носителя на Купата на България Черно море, след като спечели с класическото 3:0, докато Ботев капитулира в края и загуби с 0:2 от Славия в София.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).