Димитров започна с двусетова победа в Стокхолм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:18 / 21.10.2015
1176
Григор Димитров започна с успех участието си на турнира в Стокхолм, след като надигра със 7:5, 6:3 Филип Краинович (Сърбия). 

Първата ни ракета стартира добре срещата и пръв реализира пробив, повеждайки с 3:1. Неговият противник обаче веднага върна брейка, което разстрои играта на Димитров. 

Грешките зачестиха, докато Краинович набра самочувствие и не след дълго направи нов пробив и застана на линията за сервис при 5:4 в своя полза. В паузата преди този гейм Григор сякаш си каза, че е време да поеме нещата в свои ръце. 

Резултатът? 11 поредни точки за българина, който от пасив 4:5 достигна до 6:5 в своя полза и три поредни сетбола при сервис на Краинович. Сърбинът някак успя да се опази от тази заплаха, но така и не съумя да спре устрема на Димитров. Нашето момче се възползва от поредната си възможност и с уинър затвори сета със 7:5.

Тази развръзка позволи на хасковлията да заиграе по-спокойно и уверено. Класата в ударите му се завърна и той увеличи серията си на 6 поредни гейма, повеждайки с 3:0 във втория сет. В него Григор нямаше никакви проблеми в своите сервис геймове, като спечели 4 поредни без да загуби нито точка в тях. Единствено, когато подаваше за спечелването мача, българинът позволи да се стигне до 40:40, но без излишни драми приключи срещата след 1 час и 19 минути.

Следващият съперник не Димитров е Николас Алмагро (Испания), който беше победен в последния кръг на квалификациите, но влезе в основната схема като "щастлив губещ" и надигра с 2:1 сета Ярко Ниеминен (Финландия).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).