Ботев и Локо врътнаха зрелищно 2:2 в дербито при U15

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:40 / 13.09.2015
1411
Ботев и Локомотив завършиха 2:2 в градското дерби от втория кръг на Елитната група до 15 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 в "Коматево" и бе изгледан от над 200 зрители. "Канарчетата" играха цяло второ полувреме с 10 души, заради червен картон на Веселин Фърцов в края на първата част. Въпреки численото си изоставане, момчетата на Стефан Стоянов изиграха изключително силно второ полувреме, в което надиграха тотално "черно-белите", но направиха невероятни пропуски пред вратата на "смърфовете".

Още в 4-ата минута Кристиан Добрев се озова очи в очи със стража на гостите, но стреля в него и пропусна. Гостите отговориха мълниеносно и още при следващата си атака пропуснаха идентично положение, след което ударът мина покрай вратата на "канарчетата". В 10-ата минута, след кратко разбъркване в наказателното поле на Локомотив, Кристиан Добрев подаде към Иван Василев, а нападателят с глава прати топката в мрежата на "железничарите" за 1:0. В 20-ата минута "жълто-черните" получиха право да изпълнят свободен удар на дъгата на наказателното поле, но Габриел Земярски стреля неточно.

Играта се водеше предимно в половината на "черно-белите", но въпреки това, между 30 и 32 минути, "смърфовете" стигнаха до пълен обрат след груби грешки в отбраната на Ботев. Първо в 30-ата минута гостите изпълниха късо ъглов удар, защитата на "канарчетата" заспа и играч на Локомотив от два метра прати кълбото във вратата на 1:1. След изпълнението на центъра Веселин Фърцов сбърка фатално и първо подаде топката на играч на "черно-белите", който се отскубна от защитата, а след това го избута в наказателното поле, за което главният съдия Владимир Вълков не се поколеба и отсъди дузпа за Локомотив, гарнирана с червен картон за Фърцов. "Черно-белите" не сбъркаха от бялата точка и поведоха - 1:2. Секунди преди последния съдийски сигнал за първата част Габриел Земярски изпълни триково свободен удар и намери непокрития Кристиян Добрев, който пусна топката покрай вратаря, но кълбото се разходи по голлинията и излезе в аут.

През второто полувреме ботевистите смазаха своя съперник, който трудно минаваше центъра на терена, а пред вратата на "черно-белите" се изви истинска вихрушка и головите положения следваха едно след друго. Още в първата минута Станислав Шопов се пребори за една висока топка и шутира от въздуха, но покрай вратата. В 40-ата минута Иван Василев свали с глава към Кристиан Добрев, който преодоля защитник и с удар покрай вратаря изравни - 2:2. Само 60 секунди по-късно Станислав Шопов имаше добра възможност, но стреля право във вратаря от 17 метра. След още минута игрово време Кристиан Добрев стреля мощно, но и неточно и кълбото излезе в аут.

В 44-ата минута Иван Василев шутира от 20 метра, вратарят не се намеси убедително и изпусна топката, но никой в "жълто-черно" не успя да направи добавка. В 50-ата минута Кристиан Добрев направи феноменален пробив, при който преодоля петима в "черно-бяло" и пусна към Петър Караангелов, който бе оставен непокрит на точката на дузпата и стреля, но право във вратаря, пропускайки отлична възможност. В 53-ата минута Габриел Земярски центрира отляво към Кристиан Добрев, но нападателят вместо да шутира от 7-8 метра реши да лъже защитник и кълбото му бе отнето.

В 55-ата минута, направилият страхотно второ полувреме Кристиан Добрев, за пореден път се разходи като на парад през защитата на "смърфовете" и пусна към Петър Караангелов, който шутира от 15 метра, а кълбото кацна върху напречната греда на Локомотив. След почивката футболистите на Локомотив рядко играеха с топката и на множество пъти спираха непозволено атаките на "канарчетата", а главният съдия Владимир Вълков спести редица картони за "черно-белите" и това вбеси зрителите по трибуните.

Все пак, в 60-ата минута главният съдия видя удар без топка срещу Станислав Шопов и заслужено изгони футболист на Локомотив и двата отбора заиграха с по 10 души. В 64-ата минута Станислав Шопов изпълни свободен удар от 22 метра, но над вратата. Само минута по-късно Владимир Вълков не се осмели да покаже нарисуван втори червен картон за "смърфовете" за грубо влизане в центъра на терена на играч в "черно-бяло", който вече имаше жълт картон. 2 минути преди края на редовното време Димитър Пройчев центрира от ъглов удар, а Атанас Янков се извиси над всички и засече топката с глава, но вратарят на "черно-белите" извади влизащата под гредата топка. В добавеното време Станислав Шопов прати топката в наказателното поле на "смърфовете", но Иван Василев се забави и вратаря изби кълбото пред главата му.

По този начин, въпреки огромното си превъзходство, "жълто-черните" пропуснаха да запишат втора поредна победа от началото на първенството, след като миналия кръг се наложиха с 5:2 при визитата си на Берое. В следващия кръг "канарчетата" се изправят срещу Брестник.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).