Класика за Спартак срещу Сливен, арменец блести

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:33 / 16.08.2015
3496
Спартак записа класическа победа с 3:0 срещу отбора на Сливен в мач от 2-ия кръг на Югоизточната В група. Този резултат беше най-малкото с което "войводите" си отидоха от ст. "Тодор Диев". Гостите много рядко поглеждаха към вратата на спартаклии и то най-вече в моментните отпускания на "гладиаторите". Много силен мач за Спартак направи едно от новите попълнения, дошло в последния момент, арменецът Вахе Миракян. Чуждестранният футболист идва от Арарат (Ереван).

Още от началото на срещата Спартак наложи силен натиск и това даде отражение още във 2-ата минута, когато Михаел Пърчев от границата на големия пеналт не успя да уцели вратата. В 13-ата минута обаче Пърчев се реабилитира и откри резултата след перфектен пас на Миракян - 1:0. В минутите от 30-а до 40-а спартаклии намалиха малко оборотите и това накара плахите гости да погледнат малко по-сериозно към вратата на Начев, но без резултат. В 43-ата минута арменското попълнение в редиците на "гладиаторите" отправи неспасяем удар от около 20 метра и покачи резултата на 2:0. Така завърши първата част.

Второто полувреме не се различаваше кой знае колко от първото и в 58-ата минута Веселин Отман нацели горната греда на Сливен. Спартак продължаваше да атакува, но без резултат. За да дойде 77-ата минута, когато Отман се пребори за една топка в предни позиции, финтира стража на гостите и направи преднината за Спартак класическа. В 80-ата минута публиката изпрати с бурни ръкопляскания Миракян при смяната му с Иван Джоголов. На стадиона заради своя сънародник имаше и темпераментна арменска агитка, която подкрепяше "гладиаторите". В крайна сметка резултатът се запази 3:0 до края на срещата.

Спартак: Петър Начев(к), Николай Христозов, Б.Бисероф*, Александър Драшков, Лъчезар Якалиев, Костадин Бекяров, Валентин Тодоров (74-Илия Петров), Вахе Миракян (80-Иван Джоголов), Веселин Отман, Михаел Пърчев (70-Мирослав Недялков), Атанас Паскалев

В третия кръг, на 22 август, Спартак гостува на Асеновец.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).