Вики Радева с 2 медала от европейско по бърз шах

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:56 / 06.08.2015
1556
Виктория Радева се завърна с 2 бронзови медала от Европейското първенство по ускорен шах и блиц, което се проведе от 31 юли до 6 август в Нови Сад /Сърбия/. 

В състезанието взеха участие на 200 състезатели от 23 държави, които бяха разпределени в групи до 8,10,12,14,16 и 18г. - отделно за момчета и момичета.

Имайки в предвид ,че на Вики предстоят двете най-сериозни първенства за годината-Световно и Европейско първенство по класически шах, съответно в Гърция и Хърватска, треньорът на пловдивчанката Спас Кожухаров й даде съвет на ускорения шах да прескочи две група и да премери сили при каките до 18 г. 

14-годишната представителка на ЩК "Спартак" се представи отлично и завоюва бронзов медал при най-големите, като раздели 1-3 място с по 5,5 т. 

Допълнителните показатели обаче отредиха шампион да е сръбкинята Жасмина Гайчин, втора-унгарката Кристина Гал, а трета стана Вики. 

На блица с контрола 3 мин.+2 сек. Вики "слезна" в групата си до 14 г., въпреки че блица не е силната й дисциплина тя отново успя да се пребори за медал. Шампион стана Олга Баделка / Беларус/, втора е румънката Кристина Настасе, а за Вики отново остана бронзовия медал.

Така Вики стана най-добре представилата се българска участничка с 2 бронзови медала от осемте българчета. 

Добри думи заслужава и плевенчанина Валентин Митев, който убедително поведе в групата до 12 г. На ускорен шах, а в последните 2 кръга му трябваше поне половин точка за медал и 1 за първо място. Но малкия плевенчанин загуби и двете партии в спечелени позиции, като явно напрежението си оказа думата върху психиката му. В крайна сметка той завърши на
6-то място.

Участниците и техните ръководители и треньори в това първенство се убедиха ,че шахмата в Сърбия е на голяма почит. Преди започването на турнира з залата за игра завърши Опън турнир на област Войводина, а по-време на Европейското първенство се провеждаше и друг турнир.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).