Астана на Мъри извърши невиждан подвиг в Шампионската лига

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:30 / 06.08.2015
2800
Астана на Станимир Стоилов извърши невиждан подвиг в Шампионската лига. Казахстанският шампион се прокраде до плейофите на турнира, след като изхвърли ХИК (Хелзинки) след успех с 4:3.

Успехът дойде по възможно най-инфарктният начин с победен гол в 94-ата минута. Казахстанският шампион се нуждаеше от успех при домакинството след нулевото равенство във Финландия.

Отборът на ХИК поведе с 2:0 след голове на Осман Джалоу в 4-ата минута и на Гидеон Баах в 41-ата минута.

Патрик Твумаси в 44-ата, Роджър Каняс в 47-ата минута от дузпа и Дмитри Шомко в 56-ата минута доведоха резултата до 3:2 за Астана. В 86-ата минута Ерфан Зенели от дузпа направи 3:3, което класираше ХИК напред.

В добавеното време Постников донесе победата за Астана. От 70-ата минута тимът на Астана игра с десет души след червен картон за Твумаси.

Голямо уважение засвидеталсваха казахстанските журналисти към бившия наставник на Ботев. След двубоя Стоилов влезе в залата за пресконференции, а представителите на медиите аплодираха българският треньор на крака за успеха.

"Исторически момент за Астана и цял Казахстан. Благодарение на подкрепата на феновете, целият отбор направи голям мач. Привърженици, играчи и всички в клуба са герои. Една грешка в евротурнирите може да струва много. Преди мача имаше напрежение в тима, защото този мач означаваше много за всеки един от нас. Два пъти обърнахме резултата в мача, което е невероятно. На почивката губехме с 1:2. Казах на момчетата, че ни трябват два гола. Да вкарат те единия, а вторият ще бъде дойде от самосебе си. Групите на Шампионска лига са мечта, но всичко е възможно. Нека да изчакаме жребия", коментира Станимир Стоилов.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 10
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).