Швед е новият треньор на Гришо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:13 / 03.08.2015
1718
Григор Димитров ще работи с треньора Йохан Ортегрен от Good to Great. Двамата се познават от времето, в което първата ни ракета бе част от шведската академия преди около две години. Ортегрен е на 37 години. 

Двамата са в отлични отношения, а скандинавецьт беше в България в началото на 2013-а, когато пристигна с Димитров за мача с Финландия от II група на евро-африканската зона на световното отборно първенство за купа ,Дейвис". Така почти сигурно отпада вариантът хасковлията да работи с легендарния Иван Лендъл. 

Българският тенисист се подготвяше с шведа Петер Лундгрен между февруари 2009 и юни 2010 г. След това бе при Питър Макнамара в академията "Муратоглу", а през 2012 г. негов треньор беше самият Патрик Муратоглу. В началото на 2013 г. той премина в Good to Great, ел Тилстрьом. 

Григор обаче не се задържа дълго на север и осем месеца по-късно избра Роджър Рашийд, с когото се раздели наскоро. Вчера пък Гришо публикува снимка в Туитър на новата си ракета Wilson Pro Staff 97S и написа "Започва се". От вътрешната страна на рамката е изписано името му в златисто. 

Димитров ще има възможност да изпробва завършения вариант на придобивката си още през следващата седмица във Вашингтон. 

В същото време стана ясно, че Васек Поспишил (Канада) и Джак Сок (САЩ) ще са съперниците на Григор Димитров и Марди фиш (САЩ) в първия кръг на двойки. Надпреварата в столицата на САЩ стартира днес. Фиш и Гришо играха заедно за последно на Индиън Уелс през март.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 15


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).