Пловдив домакин на световно първенство по савате

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:30 / 28.07.2015
5594
Французинът Ален Тардиц (Alain Tardits), многократен шампион на Франция по савате и всепризнат посланик на савате по света, е отново в България за предстоящите Световно първенство за юноши и девойки и открит турнир по савате. 

Домакин на двете прояви от 30 юли до 1 август е град Пловдив. 

Преди това в София се събират треньори, състезатели и приятели на бойния спорт на международен семинар. Домакин е столичният "ABC Fight Club", който няколко години организира семинари и тренировки по савате, а негови състезатели участват с успех в международни турнири по бойния спорт.

Участие ще вземат повече от 200 състезатели от 30 страни. За първи път пристигат треньори и състезатели от Индия, където в последните години савате прави първите си стъпки. Българският отбор е съставен от състезатели на Спортните клубове: ABC Fight Club София, СК Леон Комба Пловдив, СК Патриот Дупница, СК Боил Варна, СК Фуриозо Балчик. 

Семинарът и състезанията в София и Пловдив се организират от Българската федерация по савате и от Международната федерация по савате - Fédération Internationale de Savate и клуб Леон Комба от Пловдив. Срещите са лайт контакт или assaut, какъвто е френският термин. Състезателите са разделени на категории в зависимост от теглото.

Състезанията ще се проведат в Международен панаир Пловдив, Палата 7. На 30,31 юли и 1 август от 10 до 20 часа, входът е свободен. На 1 август се предвижда гала вечер с атрактивни двубои.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 32
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).