Разнобой в Майнц заради Тодор Неделев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:01 / 22.07.2015
2667
Истински разнобой има в спортно-техническия щаб на Майнц относно бъдещето на българския национал Тодор Неделев. 22-годишният футболист премина в германския тим през зимата на 2014 г. срещу 2,8 милиона евро, но оттогава има само 17 минути в Бундеслигата за 17 месеца. Това накара немските медии да му сложат етикет - трансферен провал.

През това лято обаче Тодор Неделев се представя много силно в контролните срещи на тима, в които вкара два гола. Последната му силна проява беше при равенството 1:1 със Сент Етиен. За момента не е ясно дали българинът ще вземе участие в днешната проверка с Монако. Треньорът на Майнц Мартин Шмид вижда Неделев с роля зад нападателите на тима, но за тази позиция има сериозна конкуренция от страна на Юнус Мали и Джа Чеол Коо.

"За нас Неделев е като ново попълнение. За първи път от дълго време няма контузии, а и досега играеше предимно за втория отбор", заяви Шмид, който е доволен от представянето на Неделев и е готов да го остави в първия тим.

Мениджърът на Майнц Кристиан Хайдел обаче счита, че българинът още не е готов за Бундеслигата въпреки прогреса в представянето на футболиста. Той е готов да прати Неделев под наем в отбор, където да играе редовно.

"При него нещата не тръгнаха добре в Майнц. Имаше контузии и след това игра за втория тим в Трета лига. Това обаче му помогна да се адаптира и да разбира по-добре немския. С него имаме договорка да проведем разговор в края на подготвителния период и да решим каква стъпка ще вземем за бъдещето му. Тодор със сигурност трябва да играе. За него вторият отбор вече е затворена страница. Ще му търсим отбор от високо ниво, където да играе под наем", коментира Хайдел.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 7
Днес: 13


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).