ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Варела ще опита да промени тенденцията на латиносите при "канарите"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:47 / 08.07.2015Коментари (0)4556
© Plovdiv24.bg
Преди 2 седмици Ботев се подсили с уругваеца Цезар Николас Варела Батиста. На "Коматево" възлагат големи надежди на крилото. 24-годишният латиноамериканец вече вкара първия си гол за "канарчетата" в контролата срещу Славия. В двубоя срещу "белите" и втородивизионния Пирин (Разлог) Нико Варела загатна за потенциала си. 

Ботев го привлякоха като свободен агент от втородивизионния гръцки Закинтос. Варела притежава и испански паспорт, тъй като се е подвизавал в Кадис, Мерсия и Алмерия. "Жълто-черните" отдавна търсеха качествен външен халф, който да придаде повече мощ на атаките по фланга. Уругвайското дясно крило ще има и една негласна цел пред себе си - да се превърне в акостиралия в отбора латиноамериканец, който да бъде запомнен с добро. 

През годините при пловдивчани се подвизаваха няколко играчи от Южна Америка след завръщането на Ботев в "А" група. През 2012 г. "канарчетата" привлякоха двама бразилци - Вандер Виейра и Артур Енрике. Още преди да пристигне под тепетата, треньорът Ферарио Спасов оприличи Вандер като черешката на тортата в селекцията. 

Наистина кариоката притежава уникални качества, но и имаше сериозен проблем, типичен за бразилски играч - мързела. Несериозното му отношение към тренировъчния процес на практика не му позволи да се превърне в желания ключов играч в състава. Правеше впечатление, че след всеки официален мач се оплакваше от болки, а при наближаването на следващия двубой състоянието му се подобряваше. Дори по едно време Станимир Стоилов имаше намерение да го отстрани от състава заради натрупано наднормено тегло. 

Сънародникът му Артур Енрике нямаше възможност да разкрие напълно потенциала си. Левият бек грабна сърцата на бултрасите с голяма гама от финтове, с чисто човешките си качества и интелигентност. Той обаче остана в сянката на Веселин Минев, който след завръщането си при "канарчетата" се превърна в първи избор за неговата позиция. 

В началото на 2014 г. Артур се превърна в най-скъпо платения преводач в България. Наложи се от клуба да прекратят фиктивно договора му като футболист, защото според разпоредбите на БФС не можеше да се картотекират четирима играчи извън ЕС. На "Коматево" го назначиха на въпросната длъжност, запазвайки месечната му заплата като футболист от 4 хил. евро, която с бонусите достигаше до около 7 хил. евро. 

През миналото лято Артур реши да напусне клуба и предварителното му споразумение за нов договор като футболист на "канарчетата" не влезе в сила и той се премести в Белгия. През 2006 г. в Ботев се озоваха и двама аржентинци - Симоне Акоста и Маоро Алегре. Първият си тръгна скоропостижно, а Маоро минаваше за любимец на тогавашния президент Димитър Христолов.

Сега пред Варела се открива възможност да промени негативната тенденция, свързана с латиносите в Ботев, запомняйки се с бъдещите му изяви на терена.



Източник: в. "7 дни спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 285
09.10.2015
09.10.2015
01.10.2015
25.09.2015
24.09.2015
22.09.2015
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: