ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (8)
Ботев с минимален аванс срещу Черноморец за Републиканското при набор 96
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:01 / 13.06.2015Коментари (0)2977
©
Ботев взе минимален аванс над Черноморец след победа с 1:0 в първия мач между двата тима от 1/4-финалите на Републиканското първенство при набор 96. Срещата отново се игра пред огромен зрителски интерес и на трибуните на централния терен в "Коматево" имаше над 1000 души.

"Жълто-черните" доминираха тотално, но изпуснаха изключително голям брой положения пред вратата на "акулите", включително и дузпа през първата част. От своя страна бургазлии разчитаха на контраатаки и статични положения, като на няколко пъти бяха близо до попадението.

Срещата стартира великолепно за момчетата на Иван Кочев и още в 3-ата минута "канарчетата" поведоха. Борис Тютюков изведе по прекрасен начин Емил Камберов сам срещу вратаря на Черноморец, а деветката в "жълто-черния" тим с елегантен прехвърлящ удар вдигна публиката на крака. В 10-ата минута Никола Марин проби по десния фланг и центрира, стражът изби кълбото и то попадна в Рангел Игнатов, който обаче не успя да отправи силен удар и пропусна.

В 19-ата минута Валентин Томов стреля от границата на наказателното поле, а кълбото премина над гредата. В 27-ата минута "сините" стигнаха до първата си добра ситуация, след като атака отляво завърши с удар, който бе отразен от Мартин Димитров. В ответната атака Никола Марин нахлу в наказателното поле на Черноморец и бе фаулиран от вратаря, за което главният съдия Александър Костадинов отсъди дузпа. Арбитърът спести заслужен червен картон за стража, тъй като окото вратаря нямаше защитници на бургаския тим. Рангел Игнатов застана зад топката, но ударът му бе отразен от стража, а при последвалата добавка вратарят отново се намеси добре и спаси.

В 34-ата минута, при центриране на Никола Марин отдясно, топката се отклони в ръката на защитник на гостите, който бе в наказателното си поле, но Александър Костадинов подмина ситуацията. В 37-ата минута "сините" изпълниха ъглов удар, при който топката премина опасно през купа от играчи, но никой не успя да играе с нея. В 43-ата минута "жълто-черните" разиграха късо от свободен удар и кълбото попадна във Виктор Пенчев, който отправи плътен удар, а топката профуча над напречния стълб.

След почивката "канарчетата" продължиха да са по-активният отбор, но както и през първото полувреме пропускаха с лека ръка създадените положения. В 52-ата минута Борис Тютюков центрира към Наско Милев, който засече с глава топката, но вратарят на "акулите" се намеси блестящо и изби кълбото. При последвалия ъглов удар нападателят отново игра с глава, но кълбото не намери очертанията на вратата. В 58-ата минута момчетата на Иван Кочев вдигнаха публиката на крака след красива триходова акция. Радослав Апостолов овладя в центъра на терена и пусна към Виктор Пенчев, който с пета намери Борис Тютюков, а крилото стреля от движение, но кълбото мина над гредата.

В 60-ата минута "канарчетата" направиха поредния си изумителен пропуск. Никола Марин центрира към Радослав Апостолов, който от няколко метра не уцели вратата. В 63-ата минута Валентин Томов изпълни ъглов удар и Виктор Пенчев засече с глава, но неточно. 4 минути по-късно Емил Камберов стреля от 20 метра, но вратарят отрази удара. В 70-ата минута бургазлии изпуснаха най-чистото си положения. "Акулите" изпълниха свободен удар, получи се кратко меле и топката бе отправена към вратата на Ботев, а в последния момент от голлинията защитник в "жълто-черно" от паднало положение изби.

В 75-ата минута Наско Милев стреля от границата на наказателното поле, а вратарят на гостите за пореден път показа отличен рефлекс и спаси. 5 минути по-късно Милев изпусна ново чисто положение, след като бе изведен очи в очи със стража на "сините" и реши да играе триково, като се опита да пусне топката покрай тялото му, но вратарят разгада хода на нападателя и спаси. В 86-ата минута играч на гостите получи втори жълт и респективно червен картон за грубо нарушение в центъра на терена срещу Георги Купенов.

По този начин интригата остана жива за реванша, който е във вторник (16.06). Двубоят е от 18:00ч. на стадион "Черноморец" в Бургас. В другите четвъртфинали ЦСКА разгроми с 6:1 Димитровград, Лудогорец победи с 2:0 Черно море, а Локомотив (София) и Спартак (Плевен) завършиха 1:1.

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Безплатни тренировки и много награди днес на празник в район "Тракия"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: