Георги Градев разкри защо Локомотив е взел лиценз за "А" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
11:34 / 18.05.2015
8042
Спортният юрист Георги Градев разкри причината за получаването на лиценз на Локомотив Пловдив от БФС. Както е известно преди няколко дни бившия треньор на вратарите на "смърфовете" Михаил Ролев остана учуден как пловдивското Локо е получил лиценз, след ка­то му дължи 28 хиляди лева, от които не му е изплатил нищо и не е разсрочил или договорил по някакъв начин въпросната сума.

"Позицията му на треньор не е достатъчна в случая. Треньор е и кондиционният треньор, но и той не попада в обхвата на лицензирането. Наредбата ясно диференцира и определя кои точно треньори попадат в обхавата й. Това, че има спечелено дело, изобщо не е аргумент по отношение на Наредбата.

Категоричен съм, че "треньорът на вратари" не попада в обхвата на Наредбата. Изискването да има лиценз "УЕФА А", а не лиценз за треньор на вратари (който е различен), ясно показва какво е намерението на регулатора. Няма как длъжността "треньор на вратари" да бъде задължителна в един клуб, тъй като тя успешно може да се изпълнява от "помощник треньора" също (особено, ако той е бил вратар). 

Същото тълкуване се прилага в Румъния и Русия, къдете вече съм имал такива казуси. Не забравяйте, че има основни правни принципи за тълкуване на такива норми, които не бива да се пренебрегват. Един от тях казва, че ако нормата не е достатъчно ясно формулирана, тя се тълкува срещу регулатора, а не срещу кандидата за лиценз (contra proferentem). Вече имаме достатъчно практика на КАС по този въпрос", заяви специалистът по спортно право Георги Градев.

Той разкри и още едно задължение на Локомотив от времето на Константин Динев, за което не се знаеше до този момент. "Атанас Атанасов, който скъса с Локо през 2013-а има да получава три заплати и половина, както и обезщетение за неползван отпуск", заяви още Градев.


Виж коментарите (19)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).