Литекс и Ботев затварят 29-ия кръг в "А" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:15 / 11.05.2015
2419
Треньорът на Литекс Красимир Балъков ще пусне срещу Ботев най-доб­рия си състав в прес­ледването на задължителна победа. Той няма никакви проб­леми с контузени и наказани футболис­ти. Бала иска да осигури сигурен аванс на Литекс преди края на сезона, за да из­бегне инфарктен фи­нал в последния кръг. В момента ловчанлии са с равни точки със закъса­лия ЦСКА, но са четвърти в класира­нето заради по-лош баланс в преките двубои с "армейците".

Литекс има от­лична възможност да се откъсне днес с три точки напред, тъй като програмата му до края на пър­венството е по-труд­на. В следващите кръгове на "оранже­вите" им предстоят гостуване на Берое на традиционно неу­добния стадион в Стара Загора и домакинство на Лудогорец. Отборът на Балъков трябва да стиска палци "орли­те" да си осигурили по това време титла­та и да не играят на пълни обороти в Ловеч. В противен слу­чай всичко ще се ре­ши с ЦСКА на "Бъл­гарска армия" в пос­ледния кръг, когато и публиката ще по­могне много на до­макините.

Интересен ход ще предприемат в Ботев до края на първенст­вото. Треньорът Пе­тър Пенчев и асис­тентите му смятат да не пускат като титу­ляри футболистите, чиито договори из­тичат в края на сезо­на. Повечето от тях няма да останат при "жълто-черните" и спортно-технически­ят щаб предпочита да налага момчетата, на които ще разчита и за бъдеще.

Затова на вратата срещу Литекс трябва да започне Михаил Иванов. Иван Цвет­ков, Мариян Огня­нов и Пламен Нико­лов, чиито договори изтичат, също трябва да бъдат оставени на резервната скамей­ка. Лъчезар Балтанов и Цветелин Чунчуков пък са конту­зени. Това ще накара Петър Пенчев все пак да пуснеев игра по-опитните Йордан Христов и Томаш Иршак, за да има кой да поведе младите таланти на Ботев в Ловеч.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).