Иван Петков: Следваща стъпка - Европа!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:59 / 10.05.2015
2085
Женският отбор на Марица (Пловдив) спечели историческа първа титла в историята си след успех с 3:2 над Левски (София) в столичната зала Сиконко.

Някои сайтове, претендиращи за сериозни медии, обаче, побързаха с евтините сензации, обвинявайки старши треньора на Жълто-сините от Пловдив Иван Петков, "че се е държал непристойно по време на церемонията по награждаване". 

Верен на своя стил, обаче, Иван Петков не пожела да влиза в излишни конфронтации и се съгласи да говори пред BGvolleyball.com.

- Г-н Петков, какво се оказа водещо в тази финална серия срещу Левски?
- Водеща е подготовката, но най-важен се оказа психологическият аспект. Изиграхме много мачове и вече нямаше с какво да се изненадаме. Плюс това умората бе голяма и това нямаше как да не започне да дава отражение. Дали серията можеше да приключи още след мача в Пловдив? Имаше прекалено голяма еуфория. Опитахме се да се предпазим от нея, но като че ли мачът премина като сън и го проспахме. Разбира се, не пренебрегвам и добрата игра на Левски.

- В Марица философията е да се надгражда. Каква е следващата стъпка след златния дубъл?
- Следващата стъпка няма как да не е Европа. В следващите дни ще стане ясно дали ще играем в евротурнирите, но много време няма. Разбира се, продължаваме да разчитаме на школата и нямаме намерение да променяме стратегията ни, а да продължаваме да я развиваме.

- За много от състезателките в женския състав на Марица сезонът продължава в различните възрастови групи ..
- Да, като е поставена задача пред всяка една от гарнитурите да се бори за златните медали.

- Каква оценка ще поставите на отбора ви след края на сезона?
- Отличен шест. Момичетата бяха страхотнии и показаха, че са страхотен колектив.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).