Виктория Радева в шах турнир на 100 дъски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:11 / 07.05.2015
1578
Виктория Радева /Спартак Пловдив/ получи покана да се включи отново в шахматния сблъсък между феновете на ЦСКА и Левски, който ще се проведе в неделя в зала Универсиада от 10 ч.

След доброто си представяне на финала за жени в Плевен, където зае пето място, Вики е с ЕЛО 2104, което й отрежда 1 място в България при девойки до 18 г.

13-годишната отличника от СОУ "Н. Й. Вапцаров" е и на 7-мо място в ранклистата на Европа до 14 г . и на 13-то място в световната ранк-листа.

Шахматният шоу-мач ще се състои за шестата поредна година на 100 дъски, като в петте си досегашни издания 2010-2014 г. в него взеха участие много публични личности от политиката: Бойко Борисов, Кристиан Вигенин, Цветан Цветанов, Петър Курумбашев, Стефан Иванов, Стоян Хранов, Кирил Арсов, Петър Ангелов, Борислав Великов, Ясен Тодоров, Христо Ангеличин, Павел Чернев; TV-водещите Ники Кънчев и Марио Гаврилов, актьорите Влади Карамфилов-Въргала и Тончо Токмакчиев, докторът на футболните национали д-р Михаил Илиев, футболистите Георги Иванов-Гонзо и Христо Йовов, покорителят на Еверест Дойчин Василев, световната шампионка за жени гм Антоанета Стефанова, световният рекордьор на Гинес Кирил Георгиев и др. И тази година ще се играят 2 партии с разменени цветове на фигурите.

В паузата между полувремената ще се тегли традиционната томбола с над 50 награди, сред които предметни награди, шахматни комплекти, електронни часовници, книги, сувенири и други интересни награди.

Проявата се организира с финансовата подкрепа на Комисията за децата, младежта спорта и туризма при Столичния общински съвет и в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на спорта през 2017 г.

С участието си в мача привържениците на двата клуба изразяват своята воля за толерантност по спортните терени, за превръщане на спортните дербита в истински празници за участници и зрители.

След приключване на срещата ще се проведе и блиц турнир.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).