Ботев и Левски с драматично равенство при U17

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:39 / 06.04.2015
1791
Ботев и Левски направиха изключително интересен и драматичен мач и завършиха 2:2 в дербито от 31-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Срещата се игра на един от естествените терени на базата в "Комтавео" и предложи много емоции за зрителите.

Наставникът на "канарчетата" Иван Цветанов имаше много проблеми със състава преди мача. Заради контузии двубоя със "сините" пропуснаха Петър Чалъков и Петър Тодоров, а на загрявката травма получи и Димитър Минчев. Заради натрупани жълти картони извън сметките остана и Здравко Дерменов.

Двубоят стартира във вихрено темпо и още в 1-ата минута гостите поведоха, след като играч в "синьо" засече центриране от корнер. В ответната атака Милко Георгиев проби по десния фланг и центрира топката в наказателното поле, а там се получи сериозно меле, но никой в "жълто-черно" не засече кълбото. В 4-ата минута Милко Георгиев бе изведен очи в очи със стража на гостите, но ударът му прати топката покрай гредата.

След бурното начало последваха равностойни минути, в които липсваха головите положения. В 28-ата минута "канарчетата" изпълниха ъглов удар, вратарят на "сините" Шейтанов се намеси неубедително и изпусна топката и за момент се получи суматоха, но в последствие оправи грешката си и улови. В 32-ата минута стражът на столичани отново демонстрира неувереност при центриране на Милко Георгиев и отново изпусна кълбото, но и този път грешката му не бе наказана от домакините. В 37-ата минута след центриране играч в "синьо" засече топката с глава, а Димитър Стамболийски с отлично спасяване изби. В заключителните секунди на първата част Яшар Байрам пробва удар от 13 метра, но право в стража на гостите.

През втората част картината на терена не се промени и играта продължи да бъде равностойна. Още в 4-ата минута на второто полувреме "жълто-черните" изравниха. Милко Георгиев пусна прекрасен пас зад гърба на "синята" отбрана, а Йосиф Табаков с плътен удар прати топката в мрежата на Шейтанов - 1:1. В 54-ата минута обаче гостите отново поведоха. Софиянци изпълниха ъглов удар, получи се сериозно разбъркване и в него най-съобразителен се оказа играч в "синьо", който от непосредствена близост прати за втори път топката във вратата на Стамболийски - 1:2.

В 68-ата минута Йосиф Табаков навлезе с кълбото по дясното крило и пробва удар, но той бе слаб и не затрудни вратаря на гостите. В 74-ата минута "канарчетата" за втори път стигнаха до равенството. Тодор Шакин изведе на отлична позиция Иван Кирев, а нападателят на Ботев с премерен удар прати кълбото в мрежата на столичани - 2:2. Само три минути по-късно "жълто-черните" бяха близо до пълен обрат, но направиха феноменален пропуск. Исмет Рамадан получи топката по десния фланг, навлезе в наказателното поле и вместо да подаде на непокрития Иван Кирев, който бе оставен сам на 5-6 метра от вратата, реши да шутира и прати топката над гредата.

В следващия кръг Ботев гостува на Верея. Мачът е на 8-ми април от 15:30ч. на стадиона в Стара Загора.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).