Ботев сътвори експлозия! "Канарите" биха ЦСКА и изхвърлиха Левски от топ 6

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (172)
17:22 / 15.03.2015
24694
Уникалният подвиг на Ботев продължи и срещу ЦСКА. "Канарчетата" не се смилиха над "армейците" и ги надиграха с 2:0 в Коматево. Така "жълто-черните" успяха да изпълнят своята цел, спечелвайки и трите си двубоя след паузата. С победата пловдивчани си осигуриха място в първата шестица и изхвърлиха софийския Левски сред най-добрите.

Възпитаниците на Петър Пенчев излязоха с по-голямо желание и игра днес, като и надиграха тотално безидейния тим на Стойчо Младенов. Отбор, който не знаеше къде се намира през 90 минути на Кометаво.

Още от първата минута Ботев се нанесе в половината на ЦСКА и започна да реди атака след атака. В първата си опасна възможност пред вратата на Якуб Диваш "жълто-черните" вкараха. Това се случи в 18-ата минута, когато с прекрасен гол с глава Милен Гамаков направи безпомощен стража на "армейците".

Ботев не спря и след гола да притиска "червените" в неговата половина. Пет минути преди края след груба грешка на Стивън Сънди, Лъчезар Балтанов се възползва и останал очи в очи с Диваш не сбърка за 2:0.

Три минути след подновяването на играта през втората част, Пламен Николов бе на косъм да вкара нов гол във вратата на ЦСКА, но изстрелът му с глава от корнер като по чудо не попадна в мрежата на Дивиш.

Четвърт час преди края се откри хубава възможност за "армейците" да се върнат в мача след грешка на Филип Филипов, но ударът на Тони Силва бе блокиран в последния момент от Пламен Николов.

БОТЕВ - ЦСКА 2:0
1:0 Гамаков
2:0 Балтанов

Ботев: Стаховяк, Николов, Златков, Филипов, Христов, Балтанов (Дрянов), Васев (Васев), Иршак, Гамаков, Цветанов (Марин), Цветков

ЦСКА: Дивиш, Кукоч (Милисавлиевич), Василев, Тунчев (Оршулич), Бъркляча (Жоаким), Причиненко, Сънди, Силва, Маркиньос, Сoарес, Николич



Виж коментарите (172)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).